Μάγουλα μοσχαρίσια από την Αργυρώ, το μυστικό επιτυχίας του φαγητού, είναι το σιγανό μαγείρεμα του κρέατος.

Μάγουλα μοσχαρίσια από την Αργυρώ, το μυστικό επιτυχίας του φαγητού, είναι το σιγανό μαγείρεμα του κρέατος.

  • προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 2 ώρες & 30 λεπτά
115
  • 1200 γρ. μοσχαρίσια μάγουλα
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 καρότο ψιλοκομμένο
  • 1 κλ. σέλερι ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 1 φλ. κόκκινο κρασί
  • 2 φλ. ζωμό κρέατος
  • 1 δαφνόφυλλο
  • 3-4 κόκκους μπαχάρι
  • 1 κλαδάκι θυμάρι
  • αλάτι
  • πιπέρι
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Για τα μοσχαρίσια μάγουλα

    Αφαιρούμε το περισσότερο λίπος από τα μάγουλα.

    Κόβουμε σε μέγεθος μεγάλης μπουκιάς.

    Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε τα μάγουλα γύρω γύρω και προσθέτουμε το κρεμμύδι, το καρότο, το σέλερυ και ανακατεύουμε καλά.

    Τρίβουμε τον πελτέ στη βάση της κατσαρόλας.

    Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί τελείως.

    Προσθέτουμε το ζωμό και μυρωδικά, αφήνουμε να πάρει βράση και χαμηλώνουμε τη φωτιά.

    Κλείνουμε καλά με αλουμινόχαρτο και καπάκι και σιγομαγειρεύουμε για 2 ώρες και 30 λεπτά.

    Στις 2 ώρες ανοίγουμε, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και ελέγχουμε το κρέας (τα μάγουλα χρειάζονται σιγανό μαγείρεμα για να μαλακώσουν οι συνδετικοί ιστοί).

    Στο τέλος η σάλτσα θα είναι πυκνή και δεμένη.

    Το τελειότερο συνοδευτικό για τα μοσχαρίσια μάγουλα είναι το ρύζι αλλά και η πολέντα (Polenta). Πεντανόστιμη, θρεπτική και μοναδική. Φτιάξτε την ακολουθώντας βήμα βήμα τη συνταγή.

    Με τι θα συνοδεύσεις τα μοσχαρίσια μάγουλα;

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται