Μους λευκής σοκολάτας με γιαούρτι και μύρτιλα

Υλικά

  • 1 κεσέ (200 γραμ.) γιαούρτι στραγγιστό με 2% λιπαρά
  • 350 ml κρέμα γάλακτος
  • 3 φύλλα ζελατίνης (x2 γραμ.)
  • 200 γραμ. λευκή σοκολάτα σε σταγόνες
  • μύρτιλα (ή μαύρα και κόκκινα βατόμουρα) για το γαρνίρισμα
  • Για τη σως βατόµουρου
  • 100 γραμ. κόκκινα βατόμουρα πολτοποιημένα
  • 40 γραμ. ζάχαρη

Μους σοκολάτας

Για τη μους λευκής σοκολάτας με γιαούρτι,

βυθίζουμε πρώτα τις ζελατίνες σε µπολ. µε κρύο νερό. Τις αφήνουμε για 10΄ να μουλιάσουν.

  • Βάζουμε σε μικρή κατσαρόλα τα 200 ml κρέμα γάλακτος (από τα 350 ml) να βράσουν.
  • Ρίχνουμε τη λευκή σοκολάτα σε µπολ.
  • Μόλις αρχίσει να φουσκώνει η κρέµα, την περιχύνουµε στην ψιλοκοµµένη σοκολάτα.
  • Αφήνουµε 1΄-2΄ και έπειτα ανακατεύουµε µε σπάτουλα, να λιώσει καλά η σοκολάτα. Πρέπει να διαλυθεί τελείως.
  • Στύβουµε τις ζελατίνες και τις προσθέτουµε στη ζεστή, ρευστή σοκολάτα. Ανακατεύουµε καλά.
  • Χτυπάµε την υπόλοιπη κρέµα γάλακτος σε παχύρρευστη µορφή.
  • Προσθέτουµε το γιαούρτι και ανακατεύουµε.
  • Όλο µαζί το προσθέτουµε στη ρευστή σοκολάτα.
  • Ανακατεύουµε καλά το µείγµα µε σπάτουλα.
  • Το ισοµοιράζουµε σε 6 ποτήρια. Το παγώνουµε να σφίξει.
  • Σερβίρουµε µε τα µύρτιλα και τη σως βατόµουρου.

Για τη σως βατόµουρου

  • Βράζουµε τα πολτοποιηµένα βατόµουρα και τη ζάχαρη σε χαµηλή φωτιά για 2΄ µέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
  • Aφήνουµε να κρυώσει.
  • Υπολογίστε στον χρόνο παρασκευής τον επιπλέον χρόνο παγώµατος.

Αγαπάτε τη σοκολάτα; Διαβάστε και όλα τα μυστικά μου για τη σωστή συντήρηση της σοκολάτας.

Αν σας άρεσε η μους λευκής σοκολάτας, ρίξτε μια ματιά και στην παρακάτω συνταγή

https://www.argiro.gr/recipe/mous-leukis-sokolatas-me-giaourti-kai-murtila/