Μους τριπλής σοκολάτας

Υλικά

  • 950 γραμ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 8 κρόκους
  • 50 γραμ. ζάχαρη
  • 2 κ.γλ. υγρή βανίλια ή 2 κάψουλες βανίλια
  • 1 μεγάλο φύλλo ζελατίνης των 5 γρ. ή δύο μικρά
  • 150 γραμ. σοκολάτα λευκή
  • 150 γραμ. σοκολάτα γάλακτος
  • 150 γραμ. πικρή σοκολάτα
  • 1 πρέζα αλάτι
  • κακάο για πασπάλισμα
  • καρούλια σοκολάτας λευκής
  • γάλακτος και πικρής ανάμεικτα

Μους τριπλής σοκολάτας

Για τη μους σοκολάτας,

ζεσταίνουμε πρώτα τα 250 γρ. κρέμα γάλακτος σε κατσαρόλα μέχρι να αχνίζει.

  • Σε τρία μπολ χωριστά σε μπεν μαρί λιώνουμε τις τρεις σοκολάτες. Κατεβάζουμε από τη φωτιά.
  • Σε μπολ βάζουμε τους κρόκους, τη ζάχαρη, τη βανίλια και το αλάτι και ομογενοποιούμε με σύρμα.
  • Με ροή κλωστής και ανακατεύοντας, ρίχνουμε την καυτή κρέμα στα αβγά.
  • Ξαναβάζουμε την κρέμα στην κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά με συνεχές ανακάτεμα και αφήνουμε για περίπου 4′-5′. Αν έχουμε θερμόμετρο να είναι 71ºC.
  • Αφού σιγοψηθεί η κρέμα, κατεβάζουμε από τη φωτιά, στήβουμε τη ζελατίνη και την προσθέτουμε.
  • Ανακατεύουμε καλά να διαλυθεί. Για πιο λεία υφή περνάμε την κρέμα από λεπτή σίτα.
  • Ισομοιράζουμε την κρέμα στις σοκολάτες, ομογενοιποιούμε και αφήνουμε στον πάγκο να κρυώσουν καλά.
  • Χτυπάμε την υπόλοιπη κρέμα σε παχύρρευστη μορφή.
  • Αραιώνουμε κάθε σοκολάτα με 2 κ.σ. κρέμα και ισομοιράζουμε την υπόλοιπη χτυπημένη κρέμα. Απαλά ανακατεύουμε.
  • Βάζουμε τη μους σε στρώσεις είτε σε ατομικά ποτήρια είτε σε μπολ και σερβίρουμε με σκουπ παγωτού και καρούλια σοκολάτας.
  • Απαραίτητη προϋπόθεση να παγώσει καλά στο ψυγείο και να σφίξει.

Η μους σοκολάτας είναι τόσο αγαπημένη όσο και η παρακάτω συνταγή

https://www.argiro.gr/recipe/mous-triplis-sokolatas/