Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΗ
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
Εξοπλισμός
Ταψί
Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΗ
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
Εκτέλεση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΑΣΑ
- Καθαρίζουμε πρώτα τα πράσα (κρατάμε το άσπρο μέρος), τα κόβουμε σε χοντρά κομμάτια και τα ζεματάμε για λίγα λεπτά σε νερό που βράζει.
- Τα στραγγίζουμε καλά και τα κόβουμε κατά μήκος σαν βαρκούλες.
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ
- Ροδίζουμε τον κιμά στο ελαιόλαδο γύρω γύρω.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι να μαραθεί για 2-3΄ και ολόκληρο το σκόρδο.
- Προσθέτουμε το καρότο και τον πελτέ και ανακατεύουμε καλά.
- Σβήνουμε με το κρασί.
- Σιγοβράζουμε να πιει τα υγρά του για 15΄ και ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι.
- Σε λαδωμένο πυρίμαχο σκεύος πασπαλίζουμε τη φρυγανιά.
- Αραδιάζουμε μια στρώση πράσα κοντά κοντά το ένα με το άλλο.
- Απλώνουμε σε μια στρώση όλο τον κιμά.
- Καλύπτουμε σε μια στρώση με τα υπόλοιπα πράσα.
ΓΙΑ ΤΟ ΨΗΣΙΜΟ
- Ψήνεται για περίπου 45΄στους 180°C μέχρι να ροδίσουν τα πράσα.
- Τότε χτυπάμε σε μπολ τα αυγά με το γιαούρτι και το τυρί και περιχύνουμε το ταψί.
- Ψήνουμε πάλι μέχρι να ροδίσει καλά η κρούστα για περίπου 15΄.
ΜΑΓΕΙΡΕΨΕ ΚΑΙ