Ένας διαφορετικός μουσακάς σε στρώσεις χωρίς μπεσαμέλ που θα σας ξετρελάνει! Ο μουσακάς σε στρώσεις από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου ταιριάζει σε κάθε...

Ένας διαφορετικός μουσακάς σε στρώσεις χωρίς μπεσαμέλ που θα σας ξετρελάνει! Ο μουσακάς σε στρώσεις από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου ταιριάζει σε κάθε τραπέζι και για κάθε περίσταση!

  • προετοιμασία 20 λεπτά
  • μαγείρεμα 1 ώρα
Βαθμολογήστε

Για τη βάση

  • 10 μεγάλα πράσα

Για τη σάλτσα κιμά

  • 600 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 καρότο ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. πελτέ
  • 1/2 φλ. λευκό ξηρό κρασί
  • Αλάτι
  • Πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Για την κρούστα γιαουρτιού

  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό
  • 2 αυγά
  • 1/2 φλ. κεφαλοτύρι
  • 2 κ.σ. φρυγανιά

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Ένας διαφορετικός μουσακάς σε στρώσεις χωρίς μπεσαμέλ που θα σας ξετρελάνει! Ο μουσακάς σε στρώσεις από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου ταιριάζει σε κάθε τραπέζι και για κάθε περίσταση!

    Για τα πράσα

    Καθαρίζουμε πρώτα τα πράσα (κρατάμε το άσπρο μέρος), τα κόβουμε σε χοντρά κομμάτια και τα ζεματάμε για λίγα λεπτά σε νερό που βράζει.

    Τα στραγγίζουμε καλά.

    Τα κόβουμε κατά μήκος σαν βαρκούλες.

    Διαφήμιση

    Για τη σάλτσα του κιμά

    Ροδίζουμε τον κιμά στο ελαιόλαδο γύρω γύρω.

    Προσθέτουμε το κρεμμύδι να μαραθεί για 2-3΄ και ολόκληρο το σκόρδο.

    Προσθέτουμε το καρότο και τον πελτέ και ανακατεύουμε καλά.

    Σβήνουμε με το κρασί.

    Σιγοβράζουμε να πιει τα υγρά του για 15΄ και ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι.

    Σε λαδωμένο πυρίμαχο σκεύος πασπαλίζουμε τη φρυγανιά.

    Αραδιάζουμε μια στρώση πράσα κοντά κοντά το ένα με το άλλο.

    Απλώνουμε σε μια στρώση όλο τον κιμά για τον μουσακά σε στρώσεις.

    Καλύπτουμε σε μια στρώση με τα υπόλοιπα πράσα.

    Για το ψήσιμο

    Ο μουσακάς σε στρώσεις ψήνεται για περίπου 45΄στους 180°C μέχρι να ροδίσουν τα πράσα.

    Τότε χτυπάμε σε μπολ τα αυγά με το γιαούρτι και το τυρί και περιχύνουμε το ταψί.

    Ψήνουμε πάλι μέχρι να ροδίσει καλά η κρούστα για περίπου 15΄.

    Το σίγουρο είναι ότι θα ξετρελαθείτε με αυτή τη συνταγή “μουσακάς σε στρώσεις” της Αργυρώς. Είναι υπέροχα απολαυστικός και γεμάτος από λαχανικά. Πρέπει οπωσδήποτε να τον φτιάξετε. Θα σας ξετρελάνει. Είναι η πιο εύκολη εκδοχή του μουσακά!

    Οδηγός Μαγειρικής

    Τα μυστικά
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται

    Καλώς ήλθατε στο νέο Argiro.gr

    Εγκατάσταση
    ×