Ένας διαφορετικός μουσακάς σε στρώσεις χωρίς μπεσαμέλ που ταιριάζει σε κάθε τραπέζι και για κάθε περίσταση!  Είναι υπέροχα απολαυστικός και γεμάτος...

Ένας διαφορετικός μουσακάς σε στρώσεις χωρίς μπεσαμέλ που ταιριάζει σε κάθε τραπέζι και για κάθε περίσταση!  Είναι υπέροχα απολαυστικός και γεμάτος από λαχανικά.

  • προετοιμασία 20 λεπτά
  • μαγείρεμα 1 ώρα
68

Για τη βάση

  • 10 μεγάλα πράσα

Για τη σάλτσα

  • 600 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 καρότο ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. πελτέ
  • 1/2 φλ. λευκό ξηρό κρασί
  • Αλάτι
  • Πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Για την κρέμα

  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό
  • 2 αυγά
  • 1/2 φλ. κεφαλοτύρι
  • 2 κ.σ. φρυγανιά
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτέλεση

    Για τα πράσα

    Καθαρίζουμε πρώτα τα πράσα (κρατάμε το άσπρο μέρος), τα κόβουμε σε χοντρά κομμάτια και τα ζεματάμε για λίγα λεπτά σε νερό που βράζει.

    Τα στραγγίζουμε καλά και τα κόβουμε κατά μήκος σαν βαρκούλες.

    Για τη σάλτσα

    Ροδίζουμε τον κιμά στο ελαιόλαδο γύρω γύρω.

    Προσθέτουμε το κρεμμύδι να μαραθεί για 2-3΄ και ολόκληρο το σκόρδο.

    Προσθέτουμε το καρότο και τον πελτέ και ανακατεύουμε καλά.

    Σβήνουμε με το κρασί.

    Σιγοβράζουμε να πιει τα υγρά του για 15΄ και ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι.

    Σε λαδωμένο πυρίμαχο σκεύος πασπαλίζουμε τη φρυγανιά.

    Αραδιάζουμε μια στρώση πράσα κοντά κοντά το ένα με το άλλο.

    Απλώνουμε σε μια στρώση όλο τον κιμά.

    Καλύπτουμε σε μια στρώση με τα υπόλοιπα πράσα.

    Για το ψήσιμο

    Ψήνεται για περίπου 45΄στους 180°C μέχρι να ροδίσουν τα πράσα.

    Τότε χτυπάμε σε μπολ τα αυγά με το γιαούρτι και το τυρί και περιχύνουμε το ταψί.

    Ψήνουμε πάλι μέχρι να ροδίσει καλά η κρούστα για περίπου 15΄.

    Οδηγός Μαγειρικής

    Μαθαίνω για:
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται