Μαλεμπί

Υλικά

Για το μαλεμπί

  • 1 lt φρέσκο γάλα
  • 2 κ.σ. ζάχαρη (γεμάτες)
  • 4 κ.σ. κορν φλάουρ (γεμάτες)
  • Λίγο ροδόνερο
  • Ανάμεικτα φρέσκα φρούτα ψιλοκομμένα για το γαρνίρισμα
  • Φιστίκια Αιγίνης ολόκληρα για το γαρνίρισμα
  • Ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα

Για το μαλεμπί

Βάζουμε πρώτα σε μία κατσαρόλα το κρύο γάλα, τη ζάχαρη και το κορν φλάουρ.

Ανακατεύουμε πολύ καλά µε το σύρμα, μέχρι να διαλυθεί το κορν φλάουρ.

Αφού λιώσει καλά, βάζουμε την κατσαρόλα στο µάτι και σε μέτρια φωτιά, πάντα ανακατεύοντας,

Αφήνουμε το μίγμα για το μουχαλεμπί ή μουχαλεμπια να δέσει και να πήξει, για περίπου 8 με 10 λεπτά.

Ραντίζουμε ένα ρηχό μακρόστενο μικρό ταψί µε λίγο ροδόνερο (ελάχιστες σταγόνες).

Αδειάζουμε την ελαφριά κρέμα για το μαλεμπί.

Την αφήνουμε να κρυώσει καλά.

Αφού κρυώσει τη βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει.

Για το σερβίρισμα

Όταν θέλουμε να σερβίρουμε, βγάζουμε ένα τετράγωνο μεγάλο κομμάτι σε πιάτο.

Το ραντίζουμε µε ροδόνερο.

Προσθέτουμε ψιλοκοµµένα φρέσκα φρούτα, πασπαλίζουµε τη ζάχαρη και σκορπάμε ολόκληρα φυστίκια Αιγίνης.

Αν σας άρεσε η συνταγή μαλεμπί, δείτε ακόμα:

https://www.argiro.gr/recipe/mouxalempia-me-rodonero/