Υλικά
ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΠΑΓΚΕΤΕΣ
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
Εξοπλισμός
Ταψί
Φούρνος
Υλικά
ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΠΑΓΚΕΤΕΣ
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
Εκτέλεση
ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΜΑΓΙΑΣ
- Πρώτα ενεργοποιούμε τη μαγιά για να φτιάξουμε τις νηστίσιμες μπαγκέτες γεμιστές.
- Διαλύουμε τη μαγιά σε μπολ, πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη και ρίχνουμε λίγο νερό.
- Ανακατεύουμε να διαλυθεί.
- Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε για 10′ να ενεργοποιηθεί.
- Όταν αφρίσει η επιφάνεια είναι έτοιμη να την προσθέσουμε στο αλεύρι για να φτιάξουμε τις νηστίσιμες μπαγκέτες γεμιστές.
ΓΙΑ ΤΙΣ ΝΗΣΤΙΣΙΜΕΣ ΜΠΑΓΚΕΤΕΣ
- Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι.
- Κάνουμε βουναλάκι με γούβα στη μέση και προσθέτουμε τη μαγιά ανακατεύουμε και προσθέτουμε και τη μαργαρίνη.
- Διαλύουμε το αλάτι στο νερό.
- Το προσθέτουμε και ανακατεύουμε με κουτάλι το μείγμα έως ότου μαζευτεί σε μπάλα.
- Το αφήνουμε στο μπολ σκεπασμένο καλά σε θερμοκρασία δωματίου για 15 ώρες έως ότου τριπλασιαστεί σε όγκο και φυσαλίδες εμφανιστούν στην επιφάνεια.
- Αφού η ζύμη φουσκώσει μετά από πολλές ώρες, την αδειάζουμε σε καλά αλευρωμένη επιφάνεια.
- Διπλώνουμε 2-3 φορές την ζύμη. Της δίνουμε στρογγυλό σχήμα και την πλαταίνουμε λίγο με το χέρι.
- Αλείφουμε την ζύμη με λιωμένο βούτυρο και πασπαλίζουμε με ανθό αλατιού.
- Απλώνουμε πετσέτα σε μια λαμαρίνα.
- Πασπαλίζουμε αλεύρι.
- Βάζουμε πάνω την ζύμη με τις ενώσεις προς τα κάτω.
- Αλείφουμε λιωμένη μαργαρίνη με πινέλο. Αν η ζύμη κολλάει πασπαλίζω αλεύρι.
- Διπλώνουμε καλά την πετσέτα.
- Βάζουμε σε σβηστό φούρνο (ξηρό μέρος).
- Αφήνουμε τη ζύμη να ξαναφουσκώσει για 1 κ 1/2 με 2 ώρες.
- Όταν πιέζουμε τη ζύμη δεν πρέπει να έχει επαναφορά. Αλλιώς την αφήνουμε ακόμα λίγα λεπτά να φουσκώσει.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 230οC.
- Λαδώνουμε μία λαμαρίνα.
- Χωρίζουμε την ζύμη σε 4 ίσα μέρη.
- Απαλά τεντώνουμε σε φυτίλια στο μήκος του ταψιού.
- Τα αραδιάζουμε στη λαδωμένη λαμαρίνα και τα αλείφουμε με μαργαρίνη.
- Πασπαλίζουμε ανθό αλατιού.
- Γεμίζουμε κάθε μπαγκέτα με διαφορετικό υλικό.
- Πασπαλίζουμε μυρωδικά.
- Ψήνουμε 15΄-20΄να ροδίσει και να γίνει τραγανή.
- Συνυπολογίστε στην προετοιμασία, το χρόνο για τα φουσκώματα.