Για τη Μπεσαμέλ
Βάζουμε όλα τα υλικά σε κατσαρόλα, εκτός από το τυρί (και προαιρετικά το αυγό).
Αφήνουμε να δέσει η σάλτσα μας, ανακατεύοντας με το σύρμα τακτικά, σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι όσο επιθυμούμε.
Στο τέλος, πασπαλίζουμε με τριμμένο μοσχοκάρυδο, προσθέτουμε το αυγό (προαιρετικά) και το τριμμένο τυρί και ανακατεύουμε με σύρμα να λιώσει.
Η συνταγή μου αυτή για την εύκολη και γρήγορη μπεσαμέλ παραμένει βελούδινη, τρεμουλιαστή και αφράτη ακόμα και μετά από ώρες.
Επιπλέον μπορεί να γίνει με ή και χωρίς αυγά.
Χρησιμοποιήστε την φανταστική αυτή σάλτσα για να φτιάξετε εύκολα και γρήγορα τον μουσακά με εύκολη μπεσαμέλ, λαζάνια με κιμά μπολονέζ και εύκολη μπεσαμέλ, κανελόνια με κιμά και μπεσαμέλ που αγαπάει όλη η οικογένεια.