Η μπεσαμέλ είναι αυτή που μπορεί και μεταμορφώνει με μιας ένα ήδη νόστιμο φαγητό. Δίνει πλούσια γεύση και ολοκληρώνει το μουσακά, το παστίτσιο, τα...

Η μπεσαμέλ είναι αυτή που μπορεί και μεταμορφώνει με μιας ένα ήδη νόστιμο φαγητό. Δίνει πλούσια γεύση και ολοκληρώνει το μουσακά, το παστίτσιο, τα κανελόνια, τα λαζάνια, τις κρέπες, τα σουφλέ ζυμαρικών κ.α. Χαρίζει την κρεμένια της υφή και μοναδική γεμάτη γεύση σε όλα αυτά τα φαγητά και σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα υλικά απογειώνει τη γεύση.

Παρά την άποψη που επικρατεί ότι η μπεσαμέλ είναι μια μπελαλίδικη παρασκευή, αν κάποιος ακολουθήσει τα βήματα σε αυτή τη συνταγή για μπεσαμέλ θα διαπιστώσει ότι η μπεσαμέλ είναι εύκολη. Η εύκολη μπεσαμέλ θέλει προσοχή και μεθοδικότητα για να έχει πάντα επιτυχία. Τα υλικά είναι απλά. Βούτυρο και γάλα, αν δώσετε προσοχή στη διαδικασία και στα μυστικά τότε αυτά τα δύο υλικά θα ενωθούν μαγικά σε μια βελούδινη, παχιά και γευστική κρέμα. Μια μπεσαμέλ εύκολη που θα σας γίνει συνήθεια και δεν θα το σκέφτεστε δεύτερη φορά να τη φτιάξετε.

Η δόση για τη μπεσαμέλ εύκολη και γρήγορη με κορν φλάουρ είναι για μεγάλο ταψί. Γι’ αυτό αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε μέτριο πυρέξ, φτιάξτε τη μισή ποσότητα.

  • προετοιμασία 5 λεπτά
  • μαγείρεμα 5 λεπτά
1100

Για τη μπεσαμέλ

  • 1,5 lt γάλα
  • 6 κ.σ. κορν φλάουρ
  • 3 κ.σ. βούτυρο
  • 2 πρέζα/ες μοσχοκάρυδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 1/4 φλ. κεφαλοτύρι ή παρμεζάνα ψιλοτριμμένη
  • 1 ή 2 αυγά (προαιρετικά)

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Για τη Μπεσαμέλ

    Βάζουμε όλα τα υλικά σε κατσαρόλα, εκτός από το τυρί (και προαιρετικά το αυγό).

    Αφήνουμε να δέσει η σάλτσα μας, ανακατεύοντας με το σύρμα τακτικά, σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι όσο επιθυμούμε.

    Στο τέλος, πασπαλίζουμε με τριμμένο μοσχοκάρυδο, προσθέτουμε το αυγό (προαιρετικά) και το τριμμένο τυρί και ανακατεύουμε με σύρμα να λιώσει.

    Η συνταγή μου αυτή για την εύκολη και γρήγορη μπεσαμέλ παραμένει βελούδινη, τρεμουλιαστή και αφράτη ακόμα και μετά από ώρες.

    Επιπλέον μπορεί να γίνει με ή και χωρίς αυγά.

    Χρησιμοποιήστε την φανταστική αυτή σάλτσα για να φτιάξετε εύκολα και γρήγορα τον μουσακά με εύκολη μπεσαμέλ, λαζάνια με κιμά μπολονέζ και εύκολη μπεσαμέλ, κανελόνια με κιμά και μπεσαμέλ που αγαπάει όλη η οικογένεια.

    Με αυτή τη βελούδινη μπεσαμέλ, φτιάξτε και το εκπληκτικό τρεμουλιαστό μου παστίτσιο.

    Βίντεο

    Οδηγός Μαγειρικής

    Μυστικά από την Αργυρώ
    Κάτι μαγειρεύεται