Για τη νηστίσιμη μπεσαμέλ
Για τη νηστίσιμη μπεσαμέλ χωρίς αυγά και γάλα, λιώνουμε πρώτα το φυτικό βούτυρο και πασπαλίζουμε με το αλεύρι.
Ψήνουμε ανακατεύοντας για 1-2 λεπτά.
Αποσύρουμε για λίγο την κατσαρόλα από τη φωτιά.
Σταδιακά και πάντα ανακατεύοντας, προσθέτουμε το ζεστό ζωμό ή το φυτικό γάλα.
Ξαναβάζουμε στη φωτιά και αφήνουμε να δέσει η κρέμα, ανακατεύοντας τακτικά.
Προσθέτουμε αλάτι κατά βούληση και τρίβουμε μοσχοκάρυδο.
Χρησιμοποιήστε την για να φτιάξετε αυτά τα φανταστικά νηστίσιμα παπουτσάκια, μοναδικά νηστίσιμα λαζάνια, αλλά και το πεντανόστιμο νηστίσιμο παστίτσιο που σας έχω!