Εκτέλεση
Ξεκινάμε ζυμώνοντας τον κιμά για τα μπιφτέκια χωρίς ψωμί, που είναι κατάλληλα για διατροφή. Βάζουμε όλα τα υλικά σε μπολ και τα ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να αλλάξει χρώμα ο κιμάς. Για καλύτερο γευστικό αποτέλεσμα σκεπάζουμε τον κιμά και τον αφήνουμε στο ψυγείο για να ενωθούν καλά οι γεύσεις.
Πλάθουμε 6 μεγάλα μπιφτέκια. Σε αυτό το στάδιο μπορούμε να τα αποθηκεύσουμε ένα-ένα σε σακούλες τροφίμων, καλά κλεισμένες, στην κατάψυξη.
Ψήνουμε σε σχάρα (κάρβουνα) για 5′-6′ από κάθε πλευρά ή τα ψήνουμε σε σχάρα μέσα σε ταψάκι στους 200 βαθμούς C για 15′. Ένας εύκολος τρόπος ψησίματος είναι σε αντικολλητικό τηγάνι 5′-6′, από κάθε πλευρά, χωρίς λιπαρή ουσία.
Διατροφικό σχόλιο του Αναστάσιου Παπαλαζάρου*
«Ένα από τα συχνότερα γεύματα σε μια δίαιτα απώλειας βάρους. Το μπιφτέκι από άπαχο μοσχαρίσιο κιμά, εκτός από την πρωτεΐνη υψηλής βιολογικής αξίας, μας δίνει και τον απαραίτητο σίδηρο που χρειαζόμαστε ώστε να αποτραπούν συμπτώματα όπως αδυναμίας, κόπωση, ζαλάδες που συχνά συναντιούνται σε αυστηρές δίαιτες αδυνατίσματος. Ο συνδυασμός με χόρτα μας εφοδιάζει με τις απαραίτητες φυτικές ίνες που χρειαζόμαστε για την σωστή λειτουργία του εντέρου»
*Δρ Αναστάσιος Παπαλαζάρου
Διαιτολόγος –Διατροφολόγος
**Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.