Ένα από τα πιο αγαπημένα φαγητά φούρνου που λατρεύουν όλοι. Με κιμά μοσχαρίσιο και μπόλικα μυρωδικά, αυτά τα μπιφτέκια είναι τα πιο νόστιμα που φάγατε...

Ένα από τα πιο αγαπημένα φαγητά φούρνου που λατρεύουν όλοι. Με κιμά μοσχαρίσιο και μπόλικα μυρωδικά, αυτά τα μπιφτέκια είναι τα πιο νόστιμα που φάγατε ποτέ. Δείτε όλα τα μυστικά για το ψήσιμο που θα κάνουν τα μπιφτέκια σας ζουμερά και αφράτα.

  • προετοιμασία 15 λεπτά
  • μαγείρεμα 1 ώρα & 30 λεπτά
2187

Για τα μπιφτέκια

  • 1 kg κιμάς μοσχαρίσιος
  • 2 κρεμμύδια (τριμμένα)
  • 2 ντομάτες (τριμμένες)
  • 3 φέτ. χοντρές μπαγιάτικο ψωμί μουσκεμένο
  • 2 κ.σ. κόκκινο ξίδι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. ρίγανη
  • Αλάτι
  • Πιπέρι (φρεσκοτριμμένο)

Για τις πατάτες φούρνου

  • 8 πατάτες
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 1 κ.σ. ρίγανη
  • 2 λεμόνια (το χυμός τους)
  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο
  • 2 φλ. νερό
  • Αλάτι
  • Πιπέρι (φρεσκοτριμμένο)

Εξοπλισμός

Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Μπιφτέκια με πατάτες στο φούρνο, κλασική και απλή συνταγή της Αργυρώς για ένα αγαπημένο φαγητό. Λαχταριστά μπιφτέκια ψητά στο φούρνο με πατάτες λεμονάτες. Δείτε όλα τα μυστικά για το σωστό ψήσιμο που θα κάνει τα μπιφτέκια σας ζουμερά και αφράτα. Ζητήστε καλό μοσχαρίσιο κιμά από τον κρεοπώλη σας και ακολουθήστε τα βήματα για να τα φτιάξετε όπως της γιαγιάς. Κλασικό κυριακάτικο φαγητό που το έφτιαχνε η γιαγιά και άδειαζε το ταψί. Ένα φαγητό που το φτιάχνεις και μοσχοβολάει το σπίτι. Κάντε τις πατάτες όπως λέει η συνταγή και θα βγουν λουκούμι. Χωρίς πολύ προετοιμασία και κόπο, τα μπιφτέκια με πατάτες στο φούρνο είναι ένα φαγητό για σίγουρη επιτυχία. Πιο αφράτα και νόστιμα μπιφτέκια δεν έχετε ξαναφάει!

    Για τις πατάτες

    Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε κυδωνάτες ή σε χοντρές φέτες.

    Τις βάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε όλα τα υλικά εκτός από το νερό.

    Τις ανακατεύουμε πολύ καλά, για να λαδωθούν παντού.

    Τις αδειάζουμε σε ταψί, μαζί με όλα τα υγρά που υπάρχουν στο μπολ.

    Περιχύνουμε με το νερό και ψήνουμε στους 200°C για 1 ώρα, έχοντας τες σκεπασμένες με αλουμινόχαρτο, μέχρι να μαλακώσουν.

    Για τα πιο αφράτα μπιφτέκια

    Βάζουμε τον κιμά σε ένα μπολ, τρίβουμε τα κρεμμύδια και τις ντομάτες, κατευθείαν μέσα στον κιμά γιατί χρειαζόμαστε όλα τα υγρά τους.

    Στραγγίζουμε το ψωμί και το ψιχουλιάζουμε στον κιμά.

    Προσθέτουμε τη ρίγανη, το αλατοπίπερο, το ξύδι και το ελαιόλαδο.

    Ζυμώνουμε πολύ καλά, για να αφρατέψει το μείγμα καλά.

    Αν είναι σφιχτό το μείγμα, ραντίζουμε με λίγο νερό.

    Αν είναι αραιό προσθέτουμε λίγο ψωμί, φρυγανιά ή νιφάδες βρώμης.

    Πλάθουμε σε 10 ή 12 κομμάτια και τα αραδιάζουμε πάνω στις ήδη ψημένες πατάτες.

    Συνεχίζουμε το ψήσιμο για 30 λεπτά ακόμα, αφαιρώντας το αλουμινόχαρτο.

    Διαφήμιση

    Μυστικά

    Οι οδηγίες ψησίματος για τη θερμοκρασία του φούρνου, αναφέρονται σε ψήσιμο με αντιστάσεις.

    Αν ψήσετε σε αέρα χαμηλώστε τη θερμοκρασία κατά 20°C και μειώστε το χρόνο ψησίματος κατά 10 λεπτά.

    Τα μπιφτέκια είναι αγαπημένο φαγητό για μικρούς και μεγάλους, σε όλες τις παραλλαγές, ιδιαίτερα τα γεμιστά μπιφτέκια!

    Δείτε όλα τα μυστικά για τη σωστή επιλογή, τη συντήρηση και το μαγείρεμα του κιμά.

    Επίσης δοκίμασε να φτιάξεις και αυτή τη φανταστική συνταγή με μπιφτέκια βρώμης:

    Βίντεο

    Διαφήμιση

    Τι βάζεις δίπλα στα μπιφτέκια σου;

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται