Προετοιμασια
Βάζουμε τον κιμά απο το κοτοπουλο σε ένα μπολ.
Τρίβουμε το κρεμμύδι στον κιμά και στη συνέχεια τη ντομάτα.
Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το ξίδι, το αυγό, τη μουστάρδα, τη ρίγανη και το μαϊντανό.
Προσθέτουμε τις νιφάδες απο βρώμη.
Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και ζυμώνουμε καλά.
Εάν χρειαστεί προσθέτουμε λίγη βρώμη επιπλέον στο μίγμα ώστε να πλάθεται (για να σφίξει ο κιμάς).
Ιδανικά, αφήνουμε τον μιγμα να σταθεί για 30΄ στο ψυγείο.
Πλάθουμε ενα μπιφτεκι (περίπου 150 γραμ.) .
Κάνουμε με το δάχτυλο τρύπα (βαθούλωμα) στη μέση. Το γεμίζουμε με 1 κομμάτι μοτσαρέλα ή τυρί της αρεσκείας μας και κλείνουμε καλά.
Το πατάμε ελαφρά να πάρει σχήμα .
Για το ψήσιμο
Ζεσταίνουμε σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι το ελαιόλαδο, ροδίζουμε για 1΄ από κάθε πλευρά τα και συμπληρώνουμε ζεστό νερό μέχρι τη μέση .
Σκεπάζουμε με καπάκι, ψήνουμε 5΄ από τη μία πλευρά και 5΄ από την άλλη.
Στο τέλος, σβήνουμε τη σάλτσα με το λεμόνι και την αφήνουμε σε δυνατή φωτιά να γλασάρει και να πυκνώσει.
Ψησιμο στο φουρνο
Τα αραδιάζουμε σε ταψί, περιχύνουμε λίγο ελαιόλαδο και 1/2 φλ. ζωμό κρέατος.
Τα ψήνουμε στο γκριλ, βάζοντάς τα σε σχάρα με ταψάκι από κάτω, για 6΄-7΄ από κάθε πλευρά
Ο χρονος ψησιματος ειναι 13 με 15 λεπτα περιπου΄.
Οταν παρουν χρωμα ειναι ετοιμα.
Σερβίρουμε με