Μπιφτεκια κοτοπουλο της Αργυρως. Ευκολα σαν της γιαγιας, μπιφτεκι με κιμα κοτοπουλο. Στο φουρνο με το σωστο χρονο ψησιματος

Μπιφτεκια κοτοπουλο της Αργυρως. Ευκολα σαν της γιαγιας, μπιφτεκι με κιμα κοτοπουλο. Στο φουρνο με το σωστο χρονο ψησιματος

  • προετοιμασία 5 λεπτά
  • μαγείρεμα 15 λεπτά
539
  • 600 γρ. κιμά κοτόπουλο
  • 1 μικρό κρεμμύδι ξερό (τριμμένο)
  • 1 μικρή ντομάτα τριμμένη
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 αυγό
  • 1 κ.γ. ξύδι
  • 1 κ.γ. μουστάρδα
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • 4 κ.σ. βρώμης
  • 1 κ.σ. μαϊντανό
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 100 γρ. Tυρί

Για τη σάλτσα

  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 ζωμό
  • 1 λεμόνι

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Αφράτα πεντανόστιμα μπιφτέκια με κιμά κοτόπουλο που θα σας μαγέψουν. Γεμιστά με τυρί που λιώνει σε κάθε μπουκιά. Εύκολη και επαγγελματική συνταγή της Αργυρώς που θα σας θυμίσουν τα μπιφτέκια κοτόπουλου της γιαγιάς. Δείτε τις εναλλακτικές ψησίματος και ψήστε τα στο φούρνο ή το τηγάνι. Σερβίρετε με λαχανικά ή πουρέ και απολαύστε τα ζεστά και ζουμερά!

    Προετοιμασια

    Βάζουμε τον κιμά απο το κοτοπουλο σε ένα μπολ.

    Τρίβουμε το κρεμμύδι στον κιμά και στη συνέχεια τη ντομάτα.

    Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το ξίδι, το αυγό, τη μουστάρδα, τη ρίγανη και το μαϊντανό.

    Προσθέτουμε τις νιφάδες απο βρώμη.

    Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και ζυμώνουμε καλά.

    Εάν χρειαστεί προσθέτουμε λίγη βρώμη επιπλέον στο μίγμα ώστε να πλάθεται (για να σφίξει ο κιμάς).

    Εναλλακτικά, μπορούμε να προσθέσουμε αλεσμένο κράκερ για έξτρα γεύση.

    Ιδανικά, αφήνουμε τον μιγμα να σταθεί για 30΄ στο ψυγείο.

    Πλάθουμε ενα μπιφτεκι (περίπου 150 γραμ.) .

    Κάνουμε με το δάχτυλο τρύπα (βαθούλωμα) στη μέση. Το γεμίζουμε με 1 κομμάτι μοτσαρέλα ή τυρί της αρεσκείας μας και κλείνουμε καλά.

    Το πατάμε ελαφρά να πάρει σχήμα .

    Για το ψήσιμο

    Ζεσταίνουμε σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι το ελαιόλαδο, ροδίζουμε για 1΄ από κάθε πλευρά τα  και συμπληρώνουμε ζεστό νερό μέχρι τη μέση .

    Σκεπάζουμε με καπάκι, ψήνουμε 5΄ από τη μία πλευρά και 5΄ από την άλλη.

    Στο τέλος, σβήνουμε τη σάλτσα με το λεμόνι και την αφήνουμε σε δυνατή φωτιά να γλασάρει και να πυκνώσει.

     

    Ψησιμο στο φουρνο

    Τα αραδιάζουμε σε ταψί, περιχύνουμε λίγο ελαιόλαδο και 1/2 φλ. ζωμό κρέατος.

    Τα ψήνουμε στο γκριλ, βάζοντάς τα σε σχάρα με ταψάκι από κάτω, για 6΄-7΄ από κάθε πλευρά

    Ο χρονος ψησιματος ειναι  13 με 15 λεπτα περιπου΄.

    Οταν παρουν χρωμα ειναι ετοιμα.

     

    Σερβίρουμε με 

     

     

    Με τι συνοδεύεις τα μπιφτέκια κοτοπουλο;

    Οδηγός Μαγειρικής

    Κάτι μαγειρεύεται