Τι λέτε για τηγανητά κεφτεδάκια κοτόπουλο; Παναρισμένα με φρυγανιά, για τέλεια και ξεροψημένη κρούστα! Δοκιμάστε...

Τι λέτε για τηγανητά κεφτεδάκια κοτόπουλο; Παναρισμένα με φρυγανιά, για τέλεια και ξεροψημένη κρούστα! Δοκιμάστε τα!

  • προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 15 λεπτά
375

Για τα κεφτεδάκια κοτόπουλο

  • 1 μικρό ολόκληρο κοτόπουλο
  • 2-3 αυγά
  • 1 φλ. τυρί τριμμένο
  • 1 φλ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 φέτ. μπέικον
  • 1 καρότο ψιλοτριμμένο
  • 2 σκελ. σκόρδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι (φρεσκοτριμμένο)
  • Για το τηγάνισμα
  • Ελαιόλαδο

Για το πανάρισμα

  • Αλεύρι
  • Αυγά
  • Φρυγανιά τριμμένη

Εξοπλισμός

Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο

    Τα βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί

    Για τα κεφτεδάκια κοτόπουλο

    Πρώτα βράζουμε το κοτόπουλο.

    Το αφήνουμε να κρυώσει, το ξεκοκαλίζουμε, πετάμε την πέτσα, το κόβουμε σε πολύ μικρά κομματάκια και το λιώνουμε στο μπλέντερ.

    Ανακατεύουμε το κοτόπουλο, το τυρί, τα αυγά, το μαϊντανό, το μπέικον (που το έχουμε προηγουμένως περάσει λίγο στο τηγάνι), το καρότο και το σκόρδο λιωμένο και προσθέτουμε αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

    Ζυμώνουμε καλά όλα αυτά τα υλικά, μέχρι να γίνουν ένα ωραίο μείγμα.

    Πλάθουμε σε μεγάλους μακρόστενους κεφτέδες (σαν σουτζουκάκια).

    Περνάμε τα κεφτεδάκια από αλεύρι, χτυπημένο αυγό και φρυγανιά και τους αφήνουμε στο ψυγείο για λίγη ώρα ώστε να σταθεροποιηθεί το πανάρισμα.

    Μετά, τους τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο και τους στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί.

    Αν σας άρεσαν τα κεφτεδάκια κοτόπουλο, δοκιμάστε και αυτή τη συνταγή για σνίτσελ κοτόπουλο πανέ!

    Διαφήμιση

    Εκτός από τα κεφτεδάκια με κοτόπουλο, ποιά άλλα κεφτεδάκια φτιάχνεις;

    Διαφήμιση

    Προτεινόμενος εξοπλισμός

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται