• προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 15 λεπτά
449

Για το κοτόπουλο

  • 500 τεμάχιο/ια μικρό ολόκληρο κοτόπουλο
  • 2-3 αυγά
  • 1 φλ. τυρί τριμμένο
  • 1 φλ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 φέτ. μπέικον
  • 1 καρότο ψιλοτριμμένο
  • 2 σκελ. σκόρδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι (φρεσκοτριμμένο)
  • Για το τηγάνισμα
  • Ελαιόλαδο

Για το πανάρισμα

  • Αλεύρι
  • Αυγά
  • Φρυγανιά τριμμένη
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτέλεση

    Πρώτα βράζουμε το κοτόπουλο.

    Το αφήνουμε να κρυώσει, το ξεκοκαλίζουμε, πετάμε την πέτσα, το κόβουμε σε πολύ μικρά κομματάκια και το λιώνουμε στο μπλέντερ.

    Ανακατεύουμε το κοτόπουλο, το τυρί, τα αυγά, το μαϊντανό, το μπέικον (που το έχουμε προηγουμένως περάσει λίγο στο τηγάνι), το καρότο και το σκόρδο λιωμένο και προσθέτουμε αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

    Ζυμώνουμε καλά όλα αυτά τα υλικά, μέχρι να γίνουν ένα ωραίο μείγμα.

    Πλάθουμε σε μεγάλους μακρόστενες μπαλίτσες.

    Τις περνάμε από το αλεύρι, χτυπημένο αυγό και φρυγανιά και αφήνουμε στο ψυγείο για λίγη ώρα ώστε να σταθεροποιηθεί το πανάρισμα.

    Μετά, τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο και τους στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί.

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται