Υλικά
Εξοπλισμός
Μίξερ με κάδο
Τηγάνι
Υλικά
Εκτέλεση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Στον κάδο του μίξερ με τους κοφτές βάζουμε το σκόρδο, τα μανιτάρια, το θυμάρι και την ρίγανη και πολτοποιούμε.
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε τηγάνι και σοτάρουμε το κρεμμύδι για λίγα λεπτά μέχρι να γίνει διάφανο.
- Προσθέτουμε τα πολτοποιημένα μανιτάρια.
- Αφήνουμε να πιούν τα υγρά τους και αλατοπιπερώνουμε.
- Τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.
- Τα βάζουμε στον κάδο του μίξερ προσθέτουμε τις φακές, το ψωμί, το αυγό και το τυρί και ανακατεύουμε.
- Πλάθουμε 6 κομμάτια.
- Βάζουμε το αλεύρι σε πιατέλα και τα ακουμπάμε.
- Τα ντύνουμε με το αλεύρι από όλες τις πλευρές.
- Αν θέλουμε τα βάζουμε για λίγο στο ψυγείο να σφίξουν.
- Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι, ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και ροδίζουμε για 3′ – 4′ από κάθε πλευρά.
- Τα σερβίρουμε με ψωμάκια, φυτικό τυρί και ντομάτα ή και σκέτα.