Μπιφτέκια με πατάτες στο φούρνο, μία γεύση αγαπημένη τόσο για κάθε μέρα όσο και για το κυριακάτικο τραπέζι.

Μπιφτέκια με πατάτες στο φούρνο, μία γεύση αγαπημένη τόσο για κάθε μέρα όσο και για το κυριακάτικο τραπέζι.

  • προετοιμασία 15 λεπτά
  • μαγείρεμα 1 ώρα & 30 λεπτά
2205
  • 1 kg κιμάς μοσχαρίσιος
  • 2 κρεμμύδια (τριμμένα)
  • 2 ντομάτες (τριμμένες)
  • 3 φέτ. ψωμί
  • 2 κ.σ. κόκκινο ξίδι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. ρίγανη
  • Αλάτι
  • Πιπέρι (φρεσκοτριμμένο)
  • 8 πατάτες
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 1 κ.σ. ρίγανη
  • 2 λεμόνια (το χυμό τους)
  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο
  • 2 φλ. νερό
  • Αλάτι
  • Πιπέρι (φρεσκοτριμμένο)

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Μπιφτέκια με πατάτες στο φούρνο, κλασική και απλή συνταγή της Αργυρώς για ένα αγαπημένο φαγητό. Λαχταριστά μπιφτέκια ψητά στο φούρνο με πατάτες λεμονάτες. Δείτε όλα τα μυστικά για το σωστό ψήσιμο που θα κάνει τα μπιφτέκια σας ζουμερά και αφράτα. Ζητήστε καλό μοσχαρίσιο κιμά από τον κρεοπώλη σας και ακολουθήστε τα βήματα για να τα φτιάξετε όπως της γιαγιάς. Κλασικό κυριακάτικο φαγητό που το έφτιαχνε η γιαγιά και άδειαζε το ταψί. Ένα φαγητό που το φτιάχνεις και μοσχοβολάει το σπίτι. Κάντε τις πατάτες όπως λέει η συνταγή και θα βγουν λουκούμι. Χωρίς πολύ προετοιμασία και κόπο, τα μπιφτέκια με πατάτες στο φούρνο είναι ένα φαγητό για σίγουρη επιτυχία. Πιο αφράτα και νόστιμα μπιφτέκια δεν έχετε ξαναφάει!

    Προετοιμασια

    Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε κυδωνάτες ή σε χοντρές φέτες.

    Τις βάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε όλα τα υλικά εκτός από το νερό.

    Τις ανακατεύουμε πολύ καλά, για να λαδωθούν παντού.

    Τις αδειάζουμε σε ταψί, μαζί με όλα τα υγρά που υπάρχουν στο μπολ.

    Περιχύνουμε με το νερό και ψήνουμε στους 200°C για 1 ώρα, έχοντας τες σκεπασμένες με αλουμινόχαρτο, μέχρι να μαλακώσουν.

    Ο κιμας

    Τον βάζουμε σε ένα μπολ, τρίβουμε τα κρεμμύδια και τις ντομάτες, κατευθείαν μέσα  γιατί χρειαζόμαστε όλα τα υγρά τους.

    Στραγγίζουμε το ψωμί και τον ψιχουλιάζουμε.

    Προσθέτουμε τη ρίγανη, το αλατοπίπερο, το ξύδι και το ελαιόλαδο.

    Ζυμώνουμε πολύ καλά, για να αφρατέψει το μίγμα καλά.

    Αν είναι σφιχτό το μίγμα, ραντίζουμε με λίγο νερό.

    Αν είναι αραιό προσθέτουμε λίγο ψωμί, φρυγανιά ή νιφάδες βρώμης.

    Πλάθουμε σε 10 ή 12 κομμάτια και τα αραδιάζουμε πάνω στις ήδη ψημένες πατάτες.

    Μπιφτεκια με πατατες στο φουρνο απο την Αργυρω
    Μπιφτέκια  με πατάτες από την Αργυρώ

    Συνεχίζουμε το ψήσιμο για 30 λεπτά ακόμα, αφαιρώντας το αλουμινόχαρτο.

    Αν ψήσετε σε αέρα χαμηλώστε τη θερμοκρασία κατά 20°C και μειώστε το χρόνο ψησίματος κατά 10 λεπτά.

    Βίντεο

    Εκτος απο τα μπιφτεκια με πατατες στο φουρνο τι θα εκανες;

    Κάτι μαγειρεύεται