Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΜΠΟΓΑΤΣΑ
Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΜΠΟΓΑΤΣΑ
Εκτέλεση
- Αναμειγνύουμε σε μία μπασίνα το νερό και το ελαιόλαδο.
- Προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά για να διαλυθεί.
- Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι με το αλάτι, την σόδα, την κανέλα και το γαρύφαλλο και στη συνέχεια ρίχνουμε σταδιακά το μείγμα στην μπασίνα με τα υγρά υλικά.
- Ανακατεύουμε τα υλικά και δουλεύουμε το μείγμα με τα χέρια μέχρι να αποκτήσουμε ένα ομοιόμορφο ομογενές εύπλαστο ζυμάρι.
- Το μεταφέρουμε σε λαδωμένο ταψί και το απλώνουμε με τα χέρια μας για να καλύψει όλη την επιφάνεια του σκεύους.
- Χρησιμοποιώντας δύο πιρούνια, κένταμε την επιφάνεια της μπουγάτσας.
- Σχηματίζουμε πρώτα ένα σταυρό και μετά κάνουμε ακόμα ένα χιαστί.
- Τα σχέδια διαφέρουν από μπογάτσα σε μπογάτσα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 °C για 35 με 40 λεπτά ανάλογα με την ένταση του φούρνου.
- Την απολαμβάνουμε ζεστή και κρύα.
Η συνταγή μπογάτσα Αρκαδίας της Νατάσας Θεοχάρη, δημοσιεύθηκε στο περιοδικό ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ, στο τεύχος Απριλίου 2024.