Υλικά
ΓΙΑ ΤΑ ΦΥΛΛΑ
Εξοπλισμός
Κατσαρόλα
Ταψί
Υλικά
ΓΙΑ ΤΑ ΦΥΛΛΑ
Video
Εκτέλεση
- Λιώνουμε πρώτα τα 50 γραμ. βούτυρο για το φύλλο και το αφήνουμε να κρυώσει.
- Το αναμειγνύουμε με το ελαιόλαδο και το αφήνουμε στην άκρη, για να το χρησιμοποιήσουμε για το άλειμμα.
- Σε κατσαρόλα, βάζουμε το βούτυρο και το αφήνουμε να λιώσει σε μέτρια φωτιά.
- Προσθέτουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε.
- Αφήνουμε για λίγα λεπτά, μέχρι να πάρει ένα ελαφρύ χρυσό χρώμα.
- Προσθέτουμε το γάλα λίγο λίγο και ανακατεύουμε μέχρι να δέσουν.
- Μόλις δέσουν, τα αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Αφήνουμε για λίγο να κρυώσει και προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά και τους κρόκους, ανακατεύοντας, ώστε να ομογενοποιηθεί καλά.
- Αφήνουμε να κρυώσει.
- Τέλος, προσθέτουμε τη θρυμματισμένη φέτα και ανακατεύουμε.
- Τρίβουμε μπόλικο πιπέρι.
- Δεν αλατίζουμε εάν δεν δοκιμάσουμε. Κανονικά δεν χρειάζεται αλάτι.
- Θα χρησιμοποιήσουμε ταψί ρηχό 36 εκ. και το λαδώνουμε ελαφρά.
- Στρώνουμε τα οχτώ φύλλα, λαδώνοντας τα ένα-ένα με το λιωμένο βούτυρο και το ελαιόλαδο.
- Τα στρώσουμε ακτινωτά στο ταψί, ώστε να περισσεύουν έξω αρκετά οι γωνίες τους.
- Κομματιάζουμε ένα φύλλο και το ρίχνουμε στη κρέμα.
- Ανακατεύουμε καλά και απλώνουμε τη κρέμα πάνω στα στρωμένα φύλλα φροντίζοντας να είναι ισόπαχη παντού.
- Τα γυρίζουμε προς τα μέσα, πάνω της που εξέχουν από το ταψί και τα λαδώνουμε ελαφρά.
- Από πάνω, στρώνουμε λαδώνοντας ένα-ένα τα υπόλοιπα φύλλα.
- Μπήγουμε τις άκρες των φύλλων προς τα κάτω και μέσα.
- Ψήνουμε στους 200°C, στις αντιστάσεις για περίπου 40΄, να ροδίσει καλά.