Μπουγάτσα με τυρί

Η πιο ωραία μπουγάτσα με τυρί φέτα για όλες τις ώρες της μέρας σαν σνακ, πρωινό, ή γεύμα με σαλάτα εποχής.

Εύκολη
0:55

10

15 λεπτά

40 λεπτά

Μπουγάτσα με τυρί της Αργυρως

Υλικά

ΓΙΑ ΤΑ ΦΥΛΛΑ

Εξοπλισμός

Κατσαρόλα

Ταψί

Υλικά

ΓΙΑ ΤΑ ΦΥΛΛΑ

Video

Εκτέλεση

  1. Λιώνουμε πρώτα τα 50 γραμ. βούτυρο για το φύλλο και το αφήνουμε να κρυώσει.
  2. Το αναμειγνύουμε με το ελαιόλαδο και το αφήνουμε στην άκρη, για να το χρησιμοποιήσουμε για το άλειμμα.
  3. Σε κατσαρόλα, βάζουμε το βούτυρο και το αφήνουμε να λιώσει σε μέτρια φωτιά.
  4. Προσθέτουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε.
  5. Αφήνουμε για λίγα λεπτά, μέχρι να πάρει ένα ελαφρύ χρυσό χρώμα.
  6. Προσθέτουμε το γάλα λίγο λίγο και ανακατεύουμε  μέχρι να δέσουν.
  7. Μόλις δέσουν, τα αποσύρουμε από τη φωτιά.
  8. Αφήνουμε για λίγο να κρυώσει και προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά και τους κρόκους, ανακατεύοντας, ώστε να ομογενοποιηθεί καλά.
  9. Αφήνουμε να κρυώσει.
  10. Τέλος, προσθέτουμε τη θρυμματισμένη φέτα και ανακατεύουμε.
  11. Τρίβουμε μπόλικο πιπέρι.
  12. Δεν αλατίζουμε εάν δεν δοκιμάσουμε. Κανονικά δεν χρειάζεται αλάτι.
  13. Θα χρησιμοποιήσουμε ταψί ρηχό 36 εκ. και το λαδώνουμε ελαφρά.
  14. Στρώνουμε τα οχτώ φύλλα, λαδώνοντας τα ένα-ένα  με το λιωμένο βούτυρο και το ελαιόλαδο.
  15. Τα στρώσουμε  ακτινωτά στο ταψί, ώστε να περισσεύουν έξω αρκετά οι γωνίες τους.
  16. Κομματιάζουμε ένα φύλλο και το ρίχνουμε στη κρέμα.
  17. Ανακατεύουμε καλά και απλώνουμε τη κρέμα πάνω στα στρωμένα φύλλα φροντίζοντας να είναι ισόπαχη παντού.
  18. Τα γυρίζουμε προς τα μέσα, πάνω της  που εξέχουν από το ταψί και τα λαδώνουμε ελαφρά.
  19. Από πάνω, στρώνουμε λαδώνοντας ένα-ένα τα υπόλοιπα φύλλα.
  20. Μπήγουμε τις άκρες των φύλλων προς τα κάτω και μέσα.
  21. Ψήνουμε  στους 200°C, στις αντιστάσεις για περίπου 40΄, να ροδίσει καλά.
Απόρρητο