Εκτελεση
Λιώνουμε πρώτα τα 50 γραμ. βούτυρο για τα φύλλα και το αφήνουμε να κρυώσει.
Το αναμειγνύουμε με το ελαιόλαδο και το αφήνουμε στην άκρη, για να το χρησιμοποιήσουμε για το άλειμμα των φύλλων.
Η κρεμα
Σε κατσαρόλα με χοντρή βάση, βάζουμε το βούτυρο και το αφήνουμε να λιώσει σε μέτρια φωτιά.
Προσθέτουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα ή σπάτουλα.
Αφήνουμε για λίγα λεπτά, μέχρι να πάρει ένα ελαφρύ χρυσό χρώμα το σιμιγδάλι.
Προσθέτουμε το γάλα λίγο λίγο και ανακατεύουμε με το σύρμα, μέχρι να δέσει η κρέμα.
Μόλις δέσει η κρέμα, την αποσύρουμε από τη φωτιά.
Αφήνουμε για λίγο να κρυώσει και προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά και τους κρόκους, ανακατεύοντας με σύρμα, ώστε να ομογενοποιηθεί καλά η κρέμα.
Αφήνουμε να κρυώσει.
Τέλος, προσθέτουμε τη θρυμματισμένη φέτα και ανακατεύουμε.
Τρίβουμε μπόλικο πιπέρι.
Δεν αλατίζουμε εάν δεν δοκιμάσουμε.
Κανονικά δεν χρειάζεται αλάτι.
Το ταψι
Θα χρησιμοποιήσουμε ρηχό 36 εκ.
Το λαδώνουμε ελαφρά.
Το στησιμο-Τα φυλλα
Στρώνουμε τα οχτώ φύλλα , λαδώνοντας τα ένα-ένα πεταχτά με το λιωμένο βούτυρο και το ελαιόλαδο.
Τα στρώσουμε ακτινωτά στο ταψί, ώστε να περισσεύουν έξω αρκετά οι γωνίες τους.
Κομματιάζουμε ένα φύλλο και το ρίχνουμε στη γέμιση.
Ανακατεύουμε καλά και απλώνουμε τη γέμιση πάνω στα στρωμένα φύλλα φροντίζοντας να είναι ισόπαχη παντού.
Τα γυρίζουμε προς τα μέσα, πάνω στη γέμιση που εξέχουν από το ταψί και τα λαδώνουμε ελαφρά.
Από πάνω, στρώνουμε λαδώνοντας ένα-ένα τα υπόλοιπα φύλλα.
Μπήγουμε τις άκρες των φύλλων προς τα κάτω και μεσα
Ψησιμο
Ψήνουμε στους 200°C, στις αντιστάσεις για περίπου 40΄, να ροδίσει καλά.