Μπριζολάκια στο φούρνο στη λαδόκολλα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου! Αρνίσια, κατσικίσια και χοιρινά μπριζολάκια στη λαδόκολλα από την Αργυρώ...

Μπριζολάκια στο φούρνο στη λαδόκολλα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου! Αρνίσια, κατσικίσια και χοιρινά μπριζολάκια στη λαδόκολλα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου. Η μοσχοβολιά του φαγητού όταν ψήνεται είναι το κάτι άλλο! Για τη γεύση δεν σας λέω τίποτα, απλά δοκιμάστε τα.

  • προετοιμασία 15 λεπτά
  • μαγείρεμα 3 ώρες
Βαθμολογήστε

Για τα μπριζολάκια τριπλέτα στη λαδόκολλα

  • 500 γρ. αρνί (μπριζολάκια με ψαχνό)
  • 500 γρ. κατσικάκι (μπριζολάκια με ψαχνό)
  • 500 γρ. χοιρινό (μπριζολάκια λαιμού λεπτοκομμένα)
  • 150 γρ. κασέρι ώριμο Ελασσόνας
  • 250 γρ. κεφαλογραβιέρα Αμφιλοχίας
  • 2 σκελ. σκόρδο σπασμένες
  • 1 κ.σ. ρίγανη αποξηραμένη
  • 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 2 μεγάλες λαδόκολλες

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Κρέας από μικρό ζώο

    Καλά προθερμασμένος φούρνος

    Για τα μπριζολάκια τριπλέτα

    Διαλέγουμε κρέατα από μικρό ζώο και ειδικά το χοιρινό για να ψηθούν στον ίδιο χρόνο.

    Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C.

    Πλένουμε τα μπριζολάκια, γιατί όσο πιο μικρό είναι το ζώο τόσο πιο ψιλά κοκαλάκια μένουν επάνω από το ταλιάρισμα του κρέατος.

    Τα στεγνώνουμε καλά σε απορροφητικό χαρτί.

    Τα βάζουμε σε μπολ, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι, τα περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και προσθέτουμε τα μυρωδικά και τα τυριά κομμένα σε μικρά καρεδάκια.

    Απλώνουμε μια μεγάλη λαδόκολλα στον πάγκο.

    Βάζουμε στη μέση όλα τα υλικά.

    Κλείνουμε σε πακετάκι σφιχτό.

    Με την ένωση προς τα κάτω ακουμπάμε το πακέτο πάνω στη δεύτερη λαδόκολλα.

    Τυλίγουμε και αυτή σε πακέτο, ώστε να σφραγίσουμε μέσα όλα τα υλικά και τα ζουμιά που θα βγάλουν στο ψήσιμο.

    Δένουμε το πακέτο και το ακουμπάμε σε ταψί.

    Διαφήμιση

    Για το ψήσιμο

    Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200°C και για 30′ χαμηλώνουμε στους 140ºC συνεχίζοντας το ψήσιμο για 2 ώρες 30′ σε χαμηλό φούρνο μέχρι να λιώσουν τα κρέατα αλλά να μείνουν και ζουμερά.

    Σερβίρουμε όσο είναι ζέστα και ζουμερά.

    Με τι πατάτες θα το συνοδέψεις;

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται

    Καλώς ήλθατε στο νέο Argiro.gr

    Εγκατάσταση
    ×