Εκτέλεση
Για τη σούπα μπρόκολο βελουτέ, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε μέσα τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Τα αφήνουμε για λίγο μέχρι να γίνουν διάφανα για 2-3′.
Χωρίζουμε το μπρόκολο σε φουντίτσες και κόβουμε τα κοτσάνια τους σε μικρά κομμάτια. Τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα. Σκεπάζουμε τα υλικά με το ζωμό και σιγοβράζουμε για 20΄ να μαλακώσουν. Στη συνέχεια τα αλέθουμε με τη ράβδο ή στο μπλέντερ κι αλατοπιπερώνουμε. Διατηρούμε τη βελουτέ σούπα ζεστή.
Σε λαμαρίνα, στρωμένη με λαδόκολλα, απλώνουμε τις φέτες προσούτο. Τις ψήνουμε στον αέρα στους 220oC για 10΄, να γίνουν τραγανές. Τις απλώνουμε σε απορροφητικό χαρτί και αφήνουμε να κρυώσουν.
Μοιράζουμε τη μπροκολόσουπα βελουτέ σε βαθιά πιάτα και τρίβουμε με τα χέρια από πάνω το προσούτο. Εναλλάκτικά σερβίρουμε με τραγανά κρουτόν. Συνοδεύουμε με γιαούρτι.
Αν σας αρέσει να μαγειρεύετε με μπρόκολο, δείτε περσσότερες νόστιμες και υγιεινές συνταγές εδώ. Και αν αγαπάτε τις σούπες, ρίξτε μια ματιά εδώ.