Υλικά
ΓΙΑ ΤΑ MUFFINS ΛΕΜΟΝΙΟΥ
Υλικά
ΓΙΑ ΤΑ MUFFINS ΛΕΜΟΝΙΟΥ
Εκτέλεση
- Όλα τα υλικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
- Σε ένα μπολ βάζουμε το λιωμένο κρύο βούτυρο, την ζάχαρη, το αυγό, το γιαούρτι και τα ανακατεύουμε με σύρμα να ενωθούν.
- Προσθέτουμε το χυμό και το ξύσμα λεμονιού κι ανακατεύουμε.
- Μέσα στο μπολ με τα υγρά υλικά κοσκινίζουμε το αλεύρι, το μπέικιν, τη σόδα και το αλάτι.
- Με μια σπάτουλα ανακατεύουμε απαλά τα υλικά, να χαθεί το αλεύρι στο μείγμα.
- Βάζουμε 6 χάρτινες θήκες σε ταψάκι για μάφινς.
- Ισομοιράζουμε το μείγμα και πασπαλίζουμε με λίγη κρυσταλλική ζάχαρη.
- Τοποθετούμε τα muffins λεμονιού στην μεσαία σχάρα σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170ºC στον αέρα.
- Ψήνουμε για περίπου 25’ μέχρι να ψηθούν σωστά και να στεγνώσουν στο κέντρο τους.
- Αφήνουμε να σταθούν στη φόρμα για 10’ και ξεφορμάρουμε.
- Αν θέλουμε μόλις βγουν καυτά από τον φούρνο τα περιχύνουμε με λίγο κρύο σιρόπι αρωματισμένο με ξύσμα λεμονιού.