• προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 25 λεπτά
844
  • 130 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 100 γρ. καστανή ή μαύρη ζάχαρη
  • 60 γρ. βούτυρο λιωμένο και κρύο
  • 100 γρ. γιαούρτι
  • 1 μεγάλο αυγό
  • 1 μήλο κομμένο σε μικρά καρέ
  • 1/2 κ.γ. κανέλα
  • λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού
  • 1/4 κ.γ. σόδα
  • 1 πρέζα/ες αλάτι
  • λίγο αμύγδαλο φιλέ για το γαρνίρισμα
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτελεση

    Προετοιμασια

    Καθαρίζουμε το μήλο και το κόβουμε σε πολύ μικρά καρέ.

    Το ραντίζουμε με τον χυμό λεμονιού και προσθέτουμε τη κανέλα και 1 κ.σ. από την ζάχαρη

    Τα ανακατεύουμε να μαριναριστούν και τα κρατάμε στην άκρη για το τέλος.

    Μιγμα

    Σε ένα μπολ βάζουμε το λιωμένο κρύο βούτυρο, την ζάχαρη, το γιαούρτι, το αυγό και τα ανακατεύουμε με το σύρμα να ενωθούν.

    Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το μπέικιν, τη σόδα και το αλάτι μέσα στα υγρά υλικά.

    Αναδιπλώνουμε το μίγμα με σπάτουλα.

    Τέλος προσθέτουμε τα μαριναρισμένα μήλα καθώς και όλο τον χυμό που έχουν βγάλει στο μπολ.

    Ανακατεύουμε απαλά τα μήλα να μπουν στο μίγμα.

    Βάζουμε 6 χάρτινες θήκες .

    Ισομοιράζουμε το μιγμα .

    Ψησιμο-χρονος

    Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς C στον αέρα τοποθετώντας τα στην μεσαία σχάρα.

    Ψήνουμε για περίπου 25’ μέχρι να φουσκώσουν και να ψηθεί το κέντρο τους.

    Πριν τα βγάλουμε από τον φούρνο ελέγχουμε αν ψήθηκαν στην καρδιά τους βυθίζοντας μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο τους.

    Τα αφήνουμε να σταθούν στην φόρμα για 10 και μετά τα ξεφορμάρουμε.

    Αν λατρεύεις το μήλο και την κανέλα, τότε και αυτή  θα σε ενθουσιάσει.

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται