Εκτέλεση
Αυτό το σιρόπι ζάχαρης, είναι κατάλληλο για παντεσπάνι και για τούρτα, αλλά και για κέικ.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό, τη ζάχαρη και αφήνουμε να έρθει σε σημείο βρασμού. Μόλις λιώσει η ζάχαρη κι αρχίσει ο βρασμός, βράζουμε για 3 λεπτά.
Κατεβάζουμε το σιρόπι από την φωτιά και αφήνουμε για 10′ να γίνει χλιαρό. Τότε, προσθέτουμε μέσα το λικέρ, ή την εσάνς που επιθυμούμε.
Ανακατεύουμε το σιρόπι μια δυο φορές πριν πάρει βράση. Φροντίζουμε πριν βράσει το σιρόπι να καθαρίσουμε τα τοιχώματα της κατσαρόλας με ένα πινέλο βουτηγμένο στο σιρόπι.
Extra tips
Για να σιροπιάσετε ένα παντεσπάνι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σιρόπι από γλυκό του κουταλιού και να το αραιώσετε με λικέρ της αρεσκείας σας. Συνήθως βάζω ρούμι ή κονιάκ.
Επίσης, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σιρόπι φρούτων με αλκοόλ.
Όπως και να διαλύσετε μαρμελάδα ζελέ με λίγο νερό και να προσθέσετε αλκοόλ. Είναι μια εύκολη λύση για να σιροπιάσετε τις τούρτες σας και να δώσετε τέλεια γεύση και άρωμα στα γλυκά σας.