Mug cake

Υλικά

  • 1 μεγάλο αυγό
  • 1 κ.σ. κακάο
  • 1 κ.σ. πραλίνα
  • 2 πρέζες μπέικιν
  • 1 μικρό κομματάκι βούτυρο (σαν μία φακή
  • κατά προτίμηση αλατισμένο)
  • 10 γραμ. λευκή σοκολάτα προαιρετικά

Mug cake

Ψήσιμο στο φούρνο μικροκυμάτων

Βάζουμε το κακάο και το μπέικιν πάουντερ σε μια κούπα.

Τα ανακατεύουμε με ένα κουτάλι να σπάσουν τα κομπάκια.

Χτυπάμε το αυγό με ένα πιρούνι σε ένα μπολ και το προσθέτουμε.

Προσθέτουμε την πραλίνα και με ένα κουτάλι ανακατεύουμε έντονα τα υλικά.

Μπήγουμε το κομμάτι σοκολάτας στο mug cake.

Ακουμπάμε 1 μικρό κομμάτι βούτυρο στην επιφάνεια.

Ψήνουμε το κέικ στιγμής σε φούρνο μικροκυμάτων στα 700 W για 1’ κ 20 δεύτερα

Εναλλακτικό ψήσιμο

Φούρνο μικροκυμάτων δεν έχουν όλα τα σπίτια. Γι αυτό σας έχω έναν εναλλακτικό τρόπο για να το ψήσετε.

Βάζουμε κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά.

Ακουμπάμε μια μικρή σχάρα στην κατσαρόλα.

Σκεπάζουμε με καπάκι και αφήνουμε για 5’ να ζεσταθεί η κατσαρόλα.

Ακουμπάμε στη σχάρα σκεπάζουμε με το καπάκι την κατσαρόλα και μετράμε 12’.

Ψήσιμο του mug cake στο φούρνο

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170º C στον αέρα.

Περιμένουνε να φτάσει ο φούρνος στην σωστή θερμοκρασία.

Ακουμπάμε στη μεσαία σχάρα και ψήνουμε για 3’.

Αν σας άρεσε αυτή η συνταγή, δοκιμάστε και την παρακάτω:

https://www.argiro.gr/recipe/mug-cake/