Υλικά
ΓΙΑ ΤΙΣ ΝΕΡΑΤΕΣ ΜΥΖΗΘΡΟΠΙΤΕΣ
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
Εξοπλισμός
Τηγάνι
Υλικά
ΓΙΑ ΤΙΣ ΝΕΡΑΤΕΣ ΜΥΖΗΘΡΟΠΙΤΕΣ
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
Video
Εκτέλεση
- Ζυμώνουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά για το ζυμάρι.
- Θέλουμε μαλακό ζυμάρι, σχεδόν να κολλάει στο χέρι μας.
- Αφού το ζυμώσουμε το αφήνουμε τουλάχιστον 2 ώρες να ξεκουραστεί.
- Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε την ξινομυζήθρα και την ζυμώνουμε καλά μέχρι να μαλακώσει και να γίνει σαν κρέμα.
- Την ζυμώνουμε σε μπαλάκια και την έχουμε έτοιμη για την γέμιση στις νεράτες μυζηθρόπιτες.
- Με βρεγμένα χέρια, παίρνουμε μια μικρή μπάλα από το ζυμάρι και την ανοίγουμε στο χέρι μας.
- Βάζουμε μία μπάλα ξινομυζήθρας και την κλείνουμε ξανά σε μία μπάλα.
- Πιέζουμε στις παλάμες μας για να πλατύνει.
- Βάζουμε ελαιoλαδο σε ένα τηγάνι και το ζεσταίνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
- Βάζουμε μέσα την πλασμένη νερόπιτα.
- Αρχίζουμε να πατάμε με το χέρι μας από μέσα προς τα έξω, βρέχοντας το συχνά μέχρι να γίνει μέσα στο τηγάνι μια λεπτή πίτα.
- Την ψήνουμε και από τις δύο μεριές.
- Την βάζουμε σε πιάτο.
- Συνεχίζουμε με τις υπόλοιπες νεράτες μυζηθρόπιτες τηγανίζοντάς τες μία μία.
- Σερβίρουμε με θυμαρίσιο μέλι.
Tips
- Γι’ αυτή την συνταγή ευχαριστούμε πολύ τον chef Κωστή Κωστάκη και το delicatessen Α Λα Γκρέκ.