• προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 5 λεπτά
78

Για τις νεράτες μυζηθρόπιτες

  • 250 γρ. αλεύρι σκληρό
  • 250 γρ. αλεύρι κίτρινο χωριάτικο
  • 300 γρ. νερό
  • 10 γρ. αλάτι
  • Xυμό από μισό λεμόνι
  • 30 γρ. ελαιόλαδο
  • Για τη γέμιση
  • 500 γρ. ξινομυζήθρα Κρήτης
  • Για το σερβίρισμα
  • 300 γρ. μέλι θυμαρίσιο
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτέλεση

    Οι νεράτες μυζηθρόπιτες είναι μία εύκολη συνταγή που έρχεται από το Λασίθι της Κρήτης.

    Ζυμώνουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά για το ζυμάρι.

    Θέλουμε μαλακό ζυμάρι, σχεδόν να κολλάει στο χέρι μας.

    Αφού το ζυμώσουμε το αφήνουμε τουλάχιστον 2 ώρες να ξεκουραστεί.

    Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε την ξινομυζήθρα και την ζυμώνουμε καλά μέχρι να μαλακώσει και να γίνει σαν κρέμα.

    Την ζυμώνουμε σε μπαλάκια και την έχουμε έτοιμη για την γέμιση στις νεράτες μυζηθρόπιτες.

    Με βρεγμένα χέρια, παίρνουμε μια μικρή μπάλα από το ζυμάρι και την ανοίγουμε στο χέρι μας.

    Βάζουμε μία μπάλα ξινομυζήθρας και την κλείνουμε ξανά σε μία μπάλα.

    Πιέζουμε στις παλάμες μας για να πλατύνει.

    Βάζουμε ελαιoλαδο σε ένα τηγάνι και το ζεσταίνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.

    Βάζουμε μέσα την πλασμένη νερόπιτα.

    Αρχίζουμε να πατάμε με το χέρι μας από μέσα προς τα έξω, βρέχοντας το συχνά μέχρι να γίνει μέσα στο τηγάνι μια λεπτή πίτα.

    Την ψήνουμε και από τις δύο μεριές.

    Την βάζουμε σε πιάτο.

    Συνεχίζουμε με τις υπόλοιπες νεράτες μυζηθρόπιτες τηγανίζοντάς τες μία μία.

    Σερβίρουμε με θυμαρίσιο μέλι.

    Γι’ αυτή την συνταγή ευχαριστούμε πολύ τον chef Κωστή Κωστάκη και το delicatessen Α Λα Γκρέκ.

    Βίντεο

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται