Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΗ ΣΑΛΤΣΑ
ΓΙΑ ΤΑ ΝΙΟΚΙ
Εξοπλισμός
Κατσαρόλα
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΗ ΣΑΛΤΣΑ
ΓΙΑ ΤΑ ΝΙΟΚΙ
Εκτέλεση
ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ
- Πρώτα κόβουμε το κοτόπουλο σε μερίδες, στεγνώνουμε σε απορροφητικό χαρτί και το ροδίζουμε καλά στο ελαιόλαδο γύρω γύρω.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο ολόκληρο και τα αφήνουμε να μαραθούν.
- Πασπαλίζουμε με τα μπαχαρικά.
- Ρίχνουμε τον πελτέ και τον τρίβουμε στη βάση της κατσαρόλας. Αφήνουμε να ψηθεί για 1 με 2 λεπτά.
- Σβήνουμε με το κρασί.
- Προσθέτουμε το ζωμό και σιγοβράζουμε με σκεπασμένη κατσαρόλα ώστε να μαλακώσει το κοτόπουλο και να πυκνώσει η σάλτσα.
- Προς το τέλος του βρασμού προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
ΓΙΑ ΤΑ ΝΙΟΚΙ
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C βαθμούς .
- Βράζουμε τις πατάτες με τη φλούδα να μαλακώσουν για 30 με 40 λεπτά.
- Στραγγίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε στη μέση και τις βάζουμε σε σχάρα με την κομμένη πλευρά προς τα πάνω.
- Τις στεγνώνουμε στον καυτό φούρνο για 6 με 8 λεπτά.
- Όταν κρυώσουν ώστε να μπορούμε να τις πιάσουμε, αλλά όσο ακόμα είναι ζεστές, αφαιρούμε τη σάρκα με κουτάλι, τις βάζουμε σε μπολ και λιώνουμε σε λείο πουρέ.
- Προσθέτουμε το αλεύρι, το αλάτι, το πιπέρι, τους κρόκους και το τυρί και ανακατεύουμε να γίνει ζύμη.
- Βάζουμε το μείγμα σε κορνέ και σχηματίζουμε κορδόνι με 1 εκ. πάχος.
- Κόβουμε νιόκι ανά 2 εκ. διαγώνια.
- Με την ανάποδη του πιρουνιού πατάμε την επιφάνεια και κάνουμε σχέδιο στα νιόκι.
- Τα ρίχνουμε σε νερό που βράζει με αλάτι και βράζουμε για 5 λεπτά, μέχρι να ανέβουν όλα στην επιφάνεια.
- Τα στραγγίζουμε.
- Ζεσταίνουμε λίγο βούτυρο στο τηγάνι, ροδίζουμε τα νιόκι για λίγα λεπτά και πασπαλίζουμε με θυμάρι και πάπρικα.
- Τα σερβίρουμε με το κοκκινιστό κοτόπουλο.