Φανταστική συνταγή για σπιτικά νιόκι με κοτόπουλο και κόκκινη σάλτσα του ονείρου! Φτιάξτε τη μια Κυριακή και τρελάνετέ τους...

Φανταστική συνταγή για σπιτικά νιόκι με κοτόπουλο και κόκκινη σάλτσα του ονείρου! Φτιάξτε τη μια Κυριακή και τρελάνετέ τους όλους

  • προετοιμασία 30 λεπτά
  • μαγείρεμα 1 ώρα & 15 λεπτά
38

Για το κοτόπουλο με κόκκινη σάλτσα

  • 1 κοτόπουλο γύρω στο 1½ κ. (κομμένο σε μερίδες)
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελ. σκόρδο
  • 2 πρέζα/ες μπαχάρι
  • 2 πρέζα/ες κανέλα
  • 2 πρέζα/ες γαρίφαλο
  • 2 πρέζα/ες μοσχοκάρυδο
  • 2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 1½ φλ. κρασί
  • 1 φλ. ζωμό κότας ή λαχανικών
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Για τα νιόκι

  • 1 kg πατάτες (μετρίου μεγέθους)
  • 180 γρ. αλεύρι
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • Λίγο πιπέρι
  • 3 κρόκους (από μέτρια αυγά)
  • 100 γρ. φρέσκο ανθότυρο ή τυρί κρέμα
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Νιόκι με κοτόπουλο

    Πρώτα κόβουμε το κοτόπουλο σε μερίδες, στεγνώνουμε σε απορροφητικό χαρτί και το ροδίζουμε καλά στο ελαιόλαδο γύρω γύρω.

    Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο ολόκληρο.

    Αφήνουμε να μαραθούν.

    Πασπαλίζουμε με τα μπαχαρικά.

    Τρίβουμε τον πελτέ στη βάση της κατσαρόλας.

    Αφήνουμε να ψηθεί για 1 με 2 λεπτά.

    Σβήνουμε  με το κρασί.

    Προσθέτουμε το ζωμό και σιγοβράζουμε με σκεπασμένη κατσαρόλα ώστε να μαλακώσει το κοτόπουλο και να πυκνώσει η σάλτσα.

    Προς το τέλος του βρασμού προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.

    Για τα νιόκι

    Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C βαθμούς .

    Βράζουμε τις πατάτες με τη φλούδα να μαλακώσουν για 30 με 40 λεπτά.

    Στραγγίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε στη μέση και τις βάζουμε σε σχάρα με την κομμένη πλευρά προς τα πάνω.

    Τις στεγνώνουμε στον καυτό φούρνο για 6 με 8 λεπτά.

    Όταν κρυώσουν ώστε να μπορούμε να τις πιάσουμε, αλλά όσο ακόμα είναι ζεστές, αφαιρούμε τη σάρκα με κουτάλι, τις βάζουμε σε μπολ και λιώνουμε σε λείο πουρέ.

    Προσθέτουμε το αλεύρι, το αλάτι, το πιπέρι, τους κρόκους και το τυρί και ανακατεύουμε να γίνει ζύμη.

    Βάζουμε το μείγμα σε κορνέ και σχηματίζουμε κορδόνι με 1 εκ. πάχος.

    Κόβουμε νιόκι ανά 2 εκ. διαγώνια.

    Με την ανάποδη του πιρουνιού πατάμε την επιφάνεια και κάνουμε σχέδιο στα νιόκι.

    Τα ρίχνουμε σε νερό που βράζει με αλάτι και βράζουμε για 5 λεπτά, μέχρι να ανέβουν όλα στην επιφάνεια.

    Τα στραγγίζουμε.

    Ζεσταίνουμε λίγο βούτυρο στο τηγάνι, ροδίζουμε τα νιόκι για λίγα λεπτά και πασπαλίζουμε με θυμάρι και πάπρικα.

    Τα σερβίρουμε με το κοκκινιστό κοτόπουλο.

    Οδηγός Μαγειρικής

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται