Ζύμη για τυροπιτάκια νηστίσιμα
Τα νηστίσιμα τυροπιτάκια έχουν αφράτη ζύμη και βγαίνουν πολύ φουσκωτά σε αντίθεση με τα τυροπιτάκια κουρού που βγαίνουν πιο λεπτά και τραγανά.
Σε ένα μπολ βάζουμε το νερό, το λάδι, τη ζάχαρη, το αλάτι, το ξύδι και τη μαγιά. Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
Προσθέτουμε τα 150 γραμ. αλεύρι (τα 3/4 δηλαδή του αλευριού) και τα ανακατεύουμε στα υγρά υλικά.
Προσθέτουμε και το υπόλοιπο αλεύρι και ζυμώνουμε λίγο μέχρι να έχουμε μια ζύμη απαλή κι εύπλαστη που δεν κολλάει στα χέρια.
Πλάθουμε σε μακρύ ρόλο και την χωρίζουμε σε 12 κομμάτια. Εναλλακτικά, ζυγίζουμε 12 κομμάτια ζύμης των 35 γραμ.
Πλάθουμε ομοιόμορφες μπάλες ζύμης.
Παίρνουμε ένα ένα κομμάτι ζύμης στα χέρια μας και το πατάμε ανάμεσα στις παλάμες.
Γεμίζουμε με λίγη γέμιση νηστίσιμων τυριών και κλείνουμε το τυροπιτάκι, τσιμπώντας τις ενώσεις να σφραγιστούν μέσα τα τυριά.
Βουτάμε ανάποδα τα τυροπιτάκια μέσα σε λίγο νερό και αμέσως το βουτάμε σε ένα μπολ με σουσάμι.
Βάζουμε τα νηστίσιμα τυροπιτάκια, με την ένωση προς τα κάτω να ακουμπάει στο ταψί, σε ένα ταψί αντικολλητικό ή στρωμένο με με αντικολλητικό χαρτί.
Τα τοποθετούμε αραιά μεταξύ τους.
Ραντίζουμε με λίγο νερό και πασπαλίζουμε με λίγο σουσάμι.
Αφήνουμε να σταθούν για 10’.
Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο, σε χαμηλή θερμοκρασία στους 170°C, στον αέρα, στη μεσαία σχάρα, περίπου 25-30 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και να φουσκώσουν ελαφρά.
Απολαύστε τα ζεστά με σαλάτα εποχής
Για την γέμιση
Ανακατεύουμε τα φυτικά τυριά σε ένα μπολ με ένα κουτάλι.
Προσθέτουμε τον δυόσμο ψιλοκομμένο, λίγο πιπέρι και πάπρικα γλυκιά.