Μανιταρόσουπα νηστίσιμη

Η μανιταρόσουπα χωρίς κρέμα γάλακτος, αποτελεί ένα ιδανικό πρώτο πιάτο ή και ένα πλήρες ελαφρύ γεύμα. Είτε νηστεύεις είτε ακολουθείς vegan διατροφή, αυτή η σούπα θα σε ικανοποιήσει απόλυτα.

Εύκολη
0:30

4 - 5 μερίδες

10 λεπτά

20 λεπτά

μανιταροσουπα νηστισιμη- μανιταροσουπα χωρισ κρεμα γαλακτοσ

Υλικά

ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ

Εξοπλισμός

Κατσαρόλα

Κατσαρόλα

Υλικά

ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ

Εκτέλεση

  1. Καθαρίζουμε τα μανιτάρια και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες. Καθαρίζουμε όλα τα λαχανικά και τα ψιλοκόβουμε.
  2. Σε φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τη σπασμένη σκελίδα σκόρδου και αρωματίζουμε το λάδι για 1 λεπτό. Στη συνέχεια, αφαιρούμε το σκόρδο.
  3. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά για 2-3 λεπτά, μέχρι να στεγνώσουν. Κρατάμε λίγα από τα σοταρισμένα μανιτάρια στην άκρη για γαρνίρισμα στο τέλος.
  4. Προσθέτουμε το θυμάρι, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το πράσο και το τριμμένο καρότο. Ανακατεύουμε καλά.
  5. Μετά από 3-4 λεπτά, όταν το κρεμμύδι γίνει διάφανο, πασπαλίζουμε με το αλεύρι και ανακατεύουμε για περίπου 2 λεπτά, ώστε να ψηθεί.
  6. Προσθέτουμε 1½ φλιτζάνι γάλα βρώμης και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί εντελώς το αλεύρι. Μόλις αρχίσει να βράζει η σούπα, προσθέτουμε σταδιακά το υπόλοιπο νηστίσιμο γάλα, συνεχίζοντας το ανακάτεμα.
  7. Ρίχνουμε τα αποξηραμένα μανιτάρια, λίγο μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι.
  8. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε τη σούπα για περίπου 15 λεπτά.
  9. Προσθέτουμε τη μισή ποσότητα από τη φυτική κρέμα και δοκιμάζουμε για αλάτι και πιπέρι. Βράζουμε για 1 ακόμη λεπτό σε δυνατή φωτιά, μέχρι η σούπα να πυκνώσει ελαφρώς και να αποκτήσει κρεμώδη υφή.
  10. Πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο σχοινόπρασο.
  11. Σερβίρουμε ζεστή τη vegan μανιταρόσουπα σε μπολ. Γαρνίρουμε με λίγη φυτική κρέμα, τα σοταρισμένα μανιτάρια που κρατήσαμε στην άκρη και επιπλέον σχοινόπρασο.
  12. Ραντίζουμε με λίγες σταγόνες ελαιόλαδο και τρίβουμε λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Απόρρητο