Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ
Εξοπλισμός
Κατσαρόλα
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ
Εκτέλεση
- Καθαρίζουμε τα μανιτάρια και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες. Καθαρίζουμε όλα τα λαχανικά και τα ψιλοκόβουμε.
- Σε φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τη σπασμένη σκελίδα σκόρδου και αρωματίζουμε το λάδι για 1 λεπτό. Στη συνέχεια, αφαιρούμε το σκόρδο.
- Προσθέτουμε τα μανιτάρια και σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά για 2-3 λεπτά, μέχρι να στεγνώσουν. Κρατάμε λίγα από τα σοταρισμένα μανιτάρια στην άκρη για γαρνίρισμα στο τέλος.
- Προσθέτουμε το θυμάρι, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το πράσο και το τριμμένο καρότο. Ανακατεύουμε καλά.
- Μετά από 3-4 λεπτά, όταν το κρεμμύδι γίνει διάφανο, πασπαλίζουμε με το αλεύρι και ανακατεύουμε για περίπου 2 λεπτά, ώστε να ψηθεί.
- Προσθέτουμε 1½ φλιτζάνι γάλα βρώμης και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί εντελώς το αλεύρι. Μόλις αρχίσει να βράζει η σούπα, προσθέτουμε σταδιακά το υπόλοιπο νηστίσιμο γάλα, συνεχίζοντας το ανακάτεμα.
- Ρίχνουμε τα αποξηραμένα μανιτάρια, λίγο μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε τη σούπα για περίπου 15 λεπτά.
- Προσθέτουμε τη μισή ποσότητα από τη φυτική κρέμα και δοκιμάζουμε για αλάτι και πιπέρι. Βράζουμε για 1 ακόμη λεπτό σε δυνατή φωτιά, μέχρι η σούπα να πυκνώσει ελαφρώς και να αποκτήσει κρεμώδη υφή.
- Πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο σχοινόπρασο.
- Σερβίρουμε ζεστή τη vegan μανιταρόσουπα σε μπολ. Γαρνίρουμε με λίγη φυτική κρέμα, τα σοταρισμένα μανιτάρια που κρατήσαμε στην άκρη και επιπλέον σχοινόπρασο.
- Ραντίζουμε με λίγες σταγόνες ελαιόλαδο και τρίβουμε λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.