Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΝΗΣΤΙΣΙΜΗ ΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΑΡΤΑ
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ ΤΗΣ ΤΑΡΤΑΣ
Εξοπλισμός
Κατσαρόλα
Ταψί
Φούρνος
Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΝΗΣΤΙΣΙΜΗ ΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΑΡΤΑ
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ ΤΗΣ ΤΑΡΤΑΣ
Εκτέλεση
ΓΙΑ ΤΗ ΝΗΣΤΙΣΙΜΗ ΒΑΣΗ ΤΑΡΤΑΣ
- Ψήνουμε τα φουντούκια σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 10 λεπτά.
- Αφού κρυώσουν καλά, τα αλέθουμε να γίνουν σκόνη.
- Λιώνουμε τη μαργαρίνη.
- Αφήνουμε να κρυώσει.
- Βάζουμε τα αλεσμένα φουντούκια σε μπολ, πασπαλίζουμε με το κακάο, προσθέτουμε τη φρυγανιά, περιχύνουμε με το μέλι και τη λιωμένη κρύα μαργαρίνη.
- Τα ανακατεύουμε όλα μαζί καλά να γίνουν πάστα.
- Βάζουμε λαδόκολλα σε ένα ταψάκι για τάρτα.
- Στρώνουμε το μείγμα σαν βάση για τη νηστίσιμη τάρτα σοκολάτας, φροντίζοντας να δημιουργήσουμε πλαϊνά τοιχώματα. Παγώνουμε στην κατάψυξη για 10 λεπτά.
ΓΙΑ ΤΗ ΝΗΣΤΙΣΙΜΗ ΚΡΕΜΑ
- Βάζουμε σε μία μικρή κατσαρόλα τη μαργαρίνη, το γάλα καρύδας και το μέλι.
- Σε χαμηλή φωτιά αφήνουμε να λιώσουν τα υλικά.
- Αποσύρουμε.
- Ρίχνουμε το κακάο και την υγρή βανίλια.
- Με σύρμα ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να γίνουν μια πυκνή γυαλιστερή παχιά κρέμα.
- Ρίχνουμε την κρέμα στην παγωμένη βάση για τάρτα.
- Ισιώνουμε την επιφάνεια με την ανάποδη του κουταλιού.
- [adrotate banner=”29″]
- Παγώνουμε τη νηστίσιμη τάρτα σοκολάτας να σφίξει ώστε να μπορούμε να κόψουμε κομμάτια.
Θέλετε περισσότερες συνταγές για μοναδικά νηστίσιμα γλυκά; Βρείτε τες όλες εδώ!
Μετά τη νηστίσιμη τάρτα σοκολάτας χωρίς ζάχαρη, δείτε και το παρακάτω καταπληκτικό γλυκό με σοκολάτα χωρίς αυγά και βούτυρο:
ΜΑΓΕΙΡΕΨΕ ΚΑΙ