• προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 35 λεπτά
Βαθμολογήστε

Για το νηστίσιμο brownies χωρίς αυγά και βούτυρο

  • 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 300 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 70 γρ. κακάο
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.γ. κοφτό αλάτι
  • 250 γρ. νερό
  • 180 γρ. σπορέλαιο
  • 1 κ.γ. υγρή βανίλια
  • 1 φλ. σταγόνες σοκολάτας
  • 1 φλ. καρύδια χοντροκομμένα
  • 1 φλ. δαμάσκηνα ψιλοκομμένα

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Ανακατεύουμε απαλά το μείγμα.

    Το κόβουμε αφού κρυώσει καλά.

    Για το νηστίσιμο brownies

    Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C βαθμούς για να ψήσουμε το νηστίσιμο brownies χωρίς αυγά.

    Βουτυρώνουμε ένα μικρό ταψί 22×33 εκ.

    Σε μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το κακάο, το μπέικιν και το αλάτι.

    Περιχύνουμε με το νερό, το λάδι και τη βανίλια και απαλά ανακατεύουμε έως ότου γίνουν σαν μείγμα για κέικ.

    Ρίχνουμε τη σοκολάτα, τα καρύδια και τα δαμάσκηνα και ανακατεύουμε απαλά.

    Αδειάζουμε στο ταψάκι.

    Ψήνουμε για περίπου 35 λεπτά μέχρι να σταθεροποιηθεί και η επιφάνειά του να κάνει κρούστα.

    Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει καλά για να κοπεί σε κομμάτια.

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται

    Καλώς ήλθατε στο νέο Argiro.gr

    Εγκατάσταση
    ×