Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΑΧΝΙΣΜΑ
Εξοπλισμός
Κόσκινο
Μίξερ με κάδο
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΑΧΝΙΣΜΑ
Εκτέλεση
- Βάζουμε στον κάδο του μίξερ ή σε μεγάλο μπολ τη ζάχαρη, το κρασί, το κονιάκ (ή ούζο για πιο έντονο άρωμα), το λικέρ, το λάδι, τη σόδα, το αλάτι, το μοσχοκάρυδο και τη μαστίχα.
- Ανακατεύουμε με σύρμα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
- Προσθέτουμε σταδιακά το κοσκινισμένο αλεύρι μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή, εύπλαστη και λαδερή ζύμη.
- Ρίχνουμε το αμύγδαλο και ζυμώνουμε απαλά, όσο χρειάζεται για να ενσωματωθεί. Δεν ζυμώνουμε πολύ, ώστε οι κουραμπιέδες να γίνουν τριφτοί και αφράτοι.
- Σκεπάζουμε τη ζύμη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.
- Πλάθουμε κομμάτια ζύμης στο μέγεθος ενός καρυδιού και τα αραδιάζουμε σε ταψί. Δεν χρειάζεται λάδωμα, καθώς η ζύμη είναι αρκετά λαδερή.
- Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στους 160–170°C με αέρα, για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν. Κατά το ψήσιμο ανεβοκατεβάζουμε τα ταψιά για ομοιόμορφο αποτέλεσμα.
- Όταν ροδίσουν, σκάσουν ελαφρώς στην επιφάνεια και μοσχομυρίσει η κουζίνα, είναι έτοιμοι.
- Τους βγάζουμε καυτούς στον πάγκο. Αν σας αρέσει το ανθόνερο, ραντίστε τους με λίγες σταγόνες όσο είναι ζεστοί.
- Αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρά και τους αχνίζουμε με μπόλικη κοσκινισμένη άχνη, ανακατεμένη με λίγη κανέλα.









