Εκτέλεση
Ξεκινάμε να φτιάξουμε το ντιπ αβοκάντο με ταχίνι, ανοίγοντας πρώτα τη συσκευασία με τις πίτες και ψωρίζοντάς τες στη μέση.Τις σχίζουμε, τις ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο, τις κόβουμε σε μέγεθος μπουκιάς σε ακανόνιστα κομμάτια. Τις αραδιάζουμε σε λαμαρίνα και τις ξεροψήνουμε να γίνουν σαν τσιπς ή τις τηγανίζουμε για λίγα λεπτά σε σπορέλαιο να ροδίσουν ελαφρά (για 2’).
Για να γίνει τέλειο το ντιπ πρέπει τα αβοκάντος να είναι ώριμα. Κόβουμε στη μέση το αβοκάντο, καρφώνουμε τη λάμα μεγάλου μαχαιριού στο κουκούτσι. Στρίβουμε ελαφρά να το ξεκολλήσουμε. Αδειάζουμε το αβοκάντο με κουτάλι σε μεγάλο γουδί ή μπολ, το λιώνουμε με το γουδοχέρι ή με πιρούνι. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Με το γουδοχέρι ανακατεύουμε τα υλικά, δεν πολτοποιούμε. Αλατίζουμε κατά βούληση.
Καλύπτουμε με μεβράνη για να μην οξειδώνεται και μαυρίζει. Παγώνουμε λίγο. Τελευταία στιγμή προσθέτουμε τις ντομάτες και ελέγχουμε το αλατοπίπερο. Ανακατεύουμε.