"
Απολαύστε τη μοναδική γεύση του αβοκάντο με αυτό το απολαυστικό ντιπ και τις τραγανές πιτούλες! Γιατί το τσιμπολόγημα μπορεί να είναι και...

Απολαύστε τη μοναδική γεύση του αβοκάντο με αυτό το απολαυστικό ντιπ και τις τραγανές πιτούλες! Γιατί το τσιμπολόγημα μπορεί να είναι και υγιεινό.

  • προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 10 λεπτά
Βαθμολογήστε

Για το ντιπ αβοκάντο με ταχίνι και τραγανά πιτάκια

  • 1 συσκ. αραβικές πίτες μεσαίου μεγέθους
  • Λίγο ελαιόλαδο
  • Για το ντιπ
  • 3 ώριμα αβοκάντο
  • 3 κ.σ. ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 2 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • 2 κ.σ. φρεσκοκομμένο κόλιανδρο ή μαϊντανό
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Ψιλοκομμένη καυτερή πιπεριά
  • 3 κ.σ. ταχίνι
  • 1 μεγάλη ντομάτα χωρίς σπόρους και φλούδα (μόνο τα πέταλα) ψιλοκομμένη

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Καλύπτουμε με μεμβράνη για να μην οξειδωθεί το αβοκάντο

    Την παγώνουμε λίγο

    Για το ντιπ αβοκάντο

    Ανοίγουμε πρώτα τη συσκευασία με τις αραβικές πίτες και τις χωρίζουμε στη μέση.

    Τις σχίζουμε, τις ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και με ένα μαχαίρι τις κόβουμε σε μέγεθος μπουκιάς σε ακανόνιστα κομμάτια.

    Τις αραδιάζουμε σε λαμαρίνα και τις ξεροψήνουμε να γίνουν σαν τσιπς ή τις τηγανίζουμε για λίγα λεπτά σε σπορέλαιο να ροδίσουν ελαφρά (για 2’) για να τις συνοδέψουμε με το ντιπ αβοκάντο με ταχίνι.

    Για να γίνει τέλειο το ντιπ πρέπει τα αβοκάντο να είναι ώριμα.

    Κόβουμε στη μέση το αβοκάντο, καρφώνουμε τη λάμα μεγάλου μαχαιριού στο κουκούτσι.

    Στρίβουμε ελαφρά να το ξεκολλήσουμε.

    Αδειάζουμε το αβοκάντο με κουτάλι σε μεγάλο γουδί ή μπολ, το λιώνουμε με το γουδοχέρι ή με πιρούνι.

    Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά.

    Με το γουδοχέρι ανακατεύουμε τα υλικά, δεν πολτοποιούμε.

    Αλατίζουμε κατά βούληση.

    Καλύπτουμε με μεμβράνη για να μην οξειδώνεται και μαυρίζει.

    Παγώνουμε λίγο.

    Τελευταία στιγμή προσθέτουμε τις ντομάτες και ελέγχουμε το αλάτι και το πιπέρι.

    Ανακατεύουμε.

    Μάθετε να τεμαχίζετε το αβοκάντο, φτιάξτε αυτό το μοναδικό ντιπ, τις δικές σας αραβικές πίτες και απολαύστε

    αραβικη πιτα σπιτικη συνταγη
    Διαφήμιση

    Οδηγός Μαγειρικής

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται

    Καλώς ήλθατε στο νέο Argiro.gr

    Εγκατάσταση
    ×