Για το ντιπ αβοκάντο
Ανοίγουμε πρώτα τη συσκευασία με τις αραβικές πίτες και τις χωρίζουμε στη μέση.
Τις σχίζουμε, τις ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και με ένα μαχαίρι τις κόβουμε σε μέγεθος μπουκιάς σε ακανόνιστα κομμάτια.
Τις αραδιάζουμε σε λαμαρίνα και τις ξεροψήνουμε να γίνουν σαν τσιπς ή τις τηγανίζουμε για λίγα λεπτά σε σπορέλαιο να ροδίσουν ελαφρά (για 2’) για να τις συνοδέψουμε με το ντιπ αβοκάντο με ταχίνι.
Για να γίνει τέλειο το ντιπ πρέπει τα αβοκάντο να είναι ώριμα.
Κόβουμε στη μέση το αβοκάντο, καρφώνουμε τη λάμα μεγάλου μαχαιριού στο κουκούτσι.
Στρίβουμε ελαφρά να το ξεκολλήσουμε.
Αδειάζουμε το αβοκάντο με κουτάλι σε μεγάλο γουδί ή μπολ, το λιώνουμε με το γουδοχέρι ή με πιρούνι.
Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά.
Με το γουδοχέρι ανακατεύουμε τα υλικά, δεν πολτοποιούμε.
Αλατίζουμε κατά βούληση.
Καλύπτουμε με μεμβράνη για να μην οξειδώνεται και μαυρίζει.
Παγώνουμε λίγο.
Τελευταία στιγμή προσθέτουμε τις ντομάτες και ελέγχουμε το αλάτι και το πιπέρι.
Ανακατεύουμε.