Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΝΤΟΜΑΤΟΣΟΥΠΑ ΜΕ ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΝΤΟΜΑΤΟΣΟΥΠΑ ΜΕ ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
Εκτέλεση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Πρώτα ζεματάμε σε μικρή κατσαρόλα τις φακές και τις στραγγίζουμε.
- Σε μέτρια φωτιά σε βαθιά μέτρια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και όλα τα λαχανικά ψιλοκομμένα, κρεμμύδι, πράσο, καρότο και σέλερι.
- Τα αφήνουμε για 10′ σε μέτρια φωτιά να μαλακώσουν.
- Προσθέτουμε τον πελτέ τον τρίβουμε να ψηθεί για 1-2′ και σπάμε τις ντομάτες πάνω στα υλικά.
- Ρίχνουμε τον ζωμό και τις φακές, σκεπάζουμε και βράζουμε για 30′.
- Ενδιάμεσα αρωματίζουμε για λίγα λεπτά με το θυμάρι και το δαφνόφυλλο και στη συνέχεια τα αφαιρούμε.
- Πολτοποιούμε την σούπα.
- Προσθέτουμε το κριθαράκι και λίγο έξτρα ζωμό ή βραστό νερό.
- Βράζουμε για λίγα λεπτά να μαλακώσει.
- Αλατοπιπερώνουμε στο τέλος.
- Σερβίρουμε με γιαούρτι, σχοινόπρασο και μπέικον.