Ντοματόσουπα με κριθαράκι

Αγαπημένη ντοματόσουπα με ζυμαρικά, γεμάτη νοστιμιά, ιδανική και για ειδική διατροφή. Φτιάξτε την με αστράκι, κουσκουσάκι ή όποιο άλλο ψιλό ζυμαρικό έχετε. Ό,τι πρέπει για το χειμώνα, εύκολη και θρεπτική.

4

10 λεπτά

30 λεπτά

Ντοματόσουπα με κριθαρακι

Υλικά

ΓΙΑ ΤΗ ΝΤΟΜΑΤΟΣΟΥΠΑ ΜΕ ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ

ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ

Υλικά

ΓΙΑ ΤΗ ΝΤΟΜΑΤΟΣΟΥΠΑ ΜΕ ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ

ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ

Εκτέλεση

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Πρώτα ζεματάμε σε μικρή κατσαρόλα τις φακές και τις στραγγίζουμε.
  2. Σε μέτρια φωτιά σε βαθιά μέτρια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και όλα τα λαχανικά ψιλοκομμένα, κρεμμύδι, πράσο, καρότο και σέλερι.
  3. Τα αφήνουμε για 10′ σε μέτρια φωτιά να μαλακώσουν.
  4. Προσθέτουμε τον πελτέ τον τρίβουμε να ψηθεί για 1-2′ και σπάμε τις ντομάτες πάνω στα υλικά.
  5. Ρίχνουμε τον ζωμό και τις φακές, σκεπάζουμε και βράζουμε για 30′.
  6. Ενδιάμεσα αρωματίζουμε για λίγα λεπτά με το θυμάρι και το δαφνόφυλλο και στη συνέχεια τα αφαιρούμε.
  7. Πολτοποιούμε την σούπα.
  8. Προσθέτουμε το κριθαράκι και λίγο έξτρα ζωμό ή βραστό νερό.
  9. Βράζουμε για λίγα λεπτά να μαλακώσει.
  10. Αλατοπιπερώνουμε στο τέλος.
  11. Σερβίρουμε με γιαούρτι, σχοινόπρασο και μπέικον.
Απόρρητο