• προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 30 λεπτά
96

Για τη ντοματόσουπα με κριθαράκι

  • 400 γρ. ντομάτες
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κρεμμύδια
  • 2 πράσα
  • 2 καρότα
  • 2 κλων. σέλερι
  • 2 κ.σ. πελτε ντομάτας
  • 2 κ.σ. φακές ψιλές
  • 1 lt νερό
  • 1 κλων. θυμάρι
  • 1 δαφνόφυλλο
  • 1 φλ. κριθαράκι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Για το σερβίρισμα
  • γιαούρτι
  • σχοινόπρασο
  • μπέικον
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτέλεση

    Πρώτα ζεματάμε σε μικρή κατσαρόλα τις φακές και τις στραγγίζουμε.

    Σε μέτρια φωτιά σε βαθιά μέτρια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και όλα τα λαχανικά ψιλοκομμένα, κρεμμύδι, πράσο, καρότο και σέλερι.

    Τα αφήνουμε για 10′ σε μέτρια φωτιά να μαλακώσουν.

    Προσθέτουμε τον πελτέ τον τρίβουμε να ψηθεί για 1-2′ και σπάμε τις ντομάτες πάνω στα υλικά.

    Ρίχνουμε τον ζωμό και τις φακές, σκεπάζουμε και βράζουμε για 30′.

    Ενδιάμεσα αρωματίζουμε για λίγα λεπτά με το θυμάρι και το δαφνόφυλλο και στη συνέχεια τα αφαιρούμε.

    Πολτοποιούμε την σούπα.

    Προσθέτουμε το κριθαράκι και λίγο έξτρα ζωμό ή βραστό νερό.

    Βράζουμε για λίγα λεπτά να μαλακώσει.

    Αλατοπιπερώνουμε στο τέλος.

    Σερβίρουμε με γιαούρτι, σχοινόπρασο και μπέικον.

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται