Εκτέλεση
Πρώτα ζεματάμε σε μικρή κατσαρόλα τις φακές και τις στραγγίζουμε.
Σε μέτρια φωτιά σε βαθιά μέτρια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και όλα τα λαχανικά ψιλοκομμένα, κρεμμύδι, πράσο, καρότο και σέλερι.
Τα αφήνουμε για 10′ σε μέτρια φωτιά να μαλακώσουν.
Προσθέτουμε τον πελτέ τον τρίβουμε να ψηθεί για 1-2′ και σπάμε τις ντομάτες πάνω στα υλικά.
Ρίχνουμε τον ζωμό και τις φακές, σκεπάζουμε και βράζουμε για 30′.
Ενδιάμεσα αρωματίζουμε για λίγα λεπτά με το θυμάρι και το δαφνόφυλλο και στη συνέχεια τα αφαιρούμε.
Πολτοποιούμε την σούπα.
Προσθέτουμε το κριθαράκι και λίγο έξτρα ζωμό ή βραστό νερό.
Βράζουμε για λίγα λεπτά να μαλακώσει.
Αλατοπιπερώνουμε στο τέλος.
Σερβίρουμε με γιαούρτι, σχοινόπρασο και μπέικον.