Ντοµατόσουπα

Υλικά

  • 6 μεγάλες ώριμες ντομάτες ξεφλουδισμένες
  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 ξηρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 καρότο ψιλοκομμένο
  • 1 κομμάτι πράσο ψιλοκομμένο
  • 1 κλωνάρι σέλερι ψιλοκομμένο
  • 5-6 ασπρομανίταρα σε φετάκια
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 500 γραμ. ζωμό κότας ή ζεστό νερό
  • 1 κ.γλ. ζάχαρη
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι

Εκτελεση

Σοτάρουμε πρώτα στο ελαιόλαδο, σε μέτρια φωτιά, το κρεμμύδι, το πράσο, το σέλερι, το καρότο και τα μανιτάρια για 7΄-8΄, να γίνουν διάφανα (όχι να πάρουν χρώμα).

Προσθέτουμε τον πελτέ, τη ζάχαρη, τις ντομάτες χοντροκομμένες, καθώς επίσης και το ζωμό.

Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 35΄.

Πολτοποιούμε τη σούπα.

Προσθετουμε αλατι και πιπερι

Σερβίρουμε σε ένα μεγάλο μπολ ή μέσα σε βαθιά πιάτα.

Γαρνίρουμε κάθε πιάτο με γιαούρτι και λίγο ψιλοκομμένο βασιλικό (προαιρετικά).

Εάν θέλουμε, ανακατεύουμε ελαφρά το γιαούρτι.

 

https://www.argiro.gr/recipe/ntomatosoupa-veloute-me-giaourti/