Πρασόσουπα βελουτέ, εύκολη νόστιμη, θρεπτική και πολύ οικονομική συνταγή.

Πρασόσουπα βελουτέ, εύκολη νόστιμη, θρεπτική και πολύ οικονομική συνταγή.

  • προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 20 λεπτά
114

Για τη πρασόσουπα βελουτέ

  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • 6 πράσα τρυφερά
  • 3 μέτριες πατάτες
  • 1-1/2 λίτρο ζωμό κότας, λαχανικών ή νερό
  • 1 κλαδάκι φρέσκο θυμάρι ή λίγο ξερό (1/2 κ.γλ.)
  • 150 ml κρέμα γάλακτος light
  • 2 πρέζες μοσχοκάρυδο
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Για την πρασόσουπα βελουτέ

    Από τις πιο νόστιμες σούπες του χειμώνα. Τόσο γευστική και αρωματική που θα την φτιάχνετε πολύ συχνά. Αυτή η σούπα με πράσο και πατάτες γίνεται με πολύ λίγα απλά υλικά, αλλά έχει πλούσια γεύση. Τόσο εύκολη και γρήγορη, με τα μόνα υλικά, τις πατάτες και τα πράσα, αυτή η συνταγή θα εντυπωσιάσει τους πάντες!

    Καθαρίζουμε τα πράσα και τα πλένουμε πολύ καλά. Τα ψιλοκόβουμε.

    Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε καρέ.

    Ζεσταίνουμε πρώτα σε μέτρια κατσαρόλα το ελαιόλαδο και το βούτυρο.

    Σοτάρουμε τα πράσα σε μέτρια φωτιά για 5΄-6΄, να γίνουν διάφανα. Κρατάμε 2 κ.σ. πράσο για να γαρνίρουμε τα πιάτα με τη σούπα στο τέλος.

    Προσθέτουμε τις κομμένες πατάτες και τον ζεστό ζωμό.

    Αφήνουμε τη σούπα να πάρει βράση, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να σιγοβράσουν τα λαχανικά για 20’

    Τα τελευταία 5΄ αρωματίζουμε με το θυμάρι.

    Αφαιρούμε το θυμάρι και πολτοποιούμε τα λαχανικά στο μίξερ.

    Ξαναβάζουμε την πρασόσουπα στην κατσαρόλα.

    Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το μοσχοκάρυδο, το αλάτι και το πιπέρι.

    Σιγοβράζουμε για 2-3’.

    Εάν σε αυτό το σημείο, η βελουτέ σούπα μας φαίνεται πολύ παχιά μπορούμε να την αραιώσουμε με λίγο ζωμό.

    Μοιράζουμε τη σούπα σε μπολ ή βαθιά πιάτα και προσθέτουμε από μία κουταλιά της σούπας γιαούρτι σε κάθε μερίδα.

    Γαρνίρουμε με λίγα από τα σοταρισμένα πράσα που κρατήσαμε στην άκρη και τρίβουμε έξτρα πιπέρι.

    Για μεγαλύτερη απόλαυση, μπορείτε να σερβίρετε την πρασόσουπα με μπρουσκέτες ή με τα φανταστικά ροκφοροψωμάκια που σας έχω εδώ.

    Αν σας άρεσε η σούπα με πράσο, ρίξτε μια ματιά στην παρακάτω φανταστική σούπα.

    Ποιά άλλη βελουτέ σούπα θα φτιάξεις;

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται