Τι να βαλω στην ομελετα;
Για την συνταγη θα χρησιμοποιήσουμε ένα τηγάνι για την ομελετα.
Σπάμε τα αυγά σε ένα μπολ και τα χτυπάμε πολύ καλά με την φετα, να ενωθουν πλήρως.
Ρίχνουμε λίγο αλάτι και πιπέρι.
Ζεσταίνουμε το τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το βούτυρο.
Μόλις ρίξουμε την ομελέτα στο τηγάνι με ένα πιρούνι τραβάμε από έξω προς τα μέσα τα υλικά, ώστε να ανοίγουμε τρύπες στο μείγμα.
Σιγά σιγά αρχίζει να σταθεροποιείται η ομελέτα και να στεγνώνει η επιφάνεια της.
Αν μείνει λίγο υγρό αυγό επάνω το απλώνουμε στην επιφάνεια να στεγνώσει.
Όλη η διαδικασία διαρκεί περίπου 3′.
Μόλις στεγνώσει η επιφάνεια της ομελέτας πασπαλίζουμε με τυρί φέτα ή όποιο τυρί θέλουμε, στη μισή πλευρά μόνο.
Γέρνουμε λίγο το τηγάνι και διπλώνουμε την ομελέτα στα 2. Με τη ζέστη στη καρδιά της λιώνει το τυρί και γίνεται μαστιχωτό.
Αδειάζουμε τη φουσκωτή ομελέτα με τυρί σε ένα πιάτο.
Λίγο ψωμί και φετα είναι απαραίτητα στο σερβίρισμά της
Πως φτιαχνω ομελετα;
Η ομελετα στο τηγανι για να είναι ζουμερη , χρησιμοποιείστε μία πλαστική σπάτουλα για να μετακινείτε τις ψημένες άκρες προς την κέντρο του τηγανιού. Αντίστοιχα μετακινείστε το άψητο μέρος του αυγού προς την άκρη. Κάνοντας την κίνηση αυτή αρκετές φορές, θα βοηθήσετε την ομελέτα σας να ψηθεί ομοιόμορφα.
Μία άλλη ερώτηση που απασχολεί πολλούς είναι αν πρέπει να βάζουμε γάλα στην ομελέτα. Η απάντηση είναι πως μερικές κουταλιές της σούπας γάλα δεν θα βλάψουν και θα βοηθήσουν την ομελέτα στο να γίνει υπέροχη. Φυσικά αυτό δεν είναι απαραίτητο, και σίγουρη η υπερβολική ποσότητα γάλακτος δε χρειάζεται, αφού επιβαρύνει την ομελέτα και με επιπλέον θερμίδες.
Υπάρχουν επίσης διαφορετικές σχολές ως προς το χτύπημα. Κάποιοι προτιμούν να χτυπούν τα αυγά με ένα πιρούνι, και στη συνέχεια τυλίγουν την ομελέτα τους σε μορφή κύλινδρου. Άλλοι πάλι χρησιμοποιούν αυγοδάρτη για το χτύπημα των αυγών και γεμίζουν την ομελέτα με διάφορα υλικά.