Απολαύστε χορταστική και υγιεινή ομελέτα φούρνου με λαχανικά για πρωινό πλούσιο σε πρωτεΐνη.

Απολαύστε χορταστική και υγιεινή ομελέτα φούρνου με λαχανικά για πρωινό πλούσιο σε πρωτεΐνη.

  • προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 15 λεπτά
1

Για την ομελέτα φούρνου

  • 3 τεμάχιο/ια αυγά
  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 τεμάχιο/ια κρεμμύδι
  • 1 τεμάχιο/ια πιπεριά κόκκινη
  • 5-6 τεμάχιο/ια ασπρομανίταρα μεγάλα
  • 4 τεμάχιο/ια πατάτες
  • 1/2 φλ. γάλα
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Λίγο σχοινόπρασο (προαιρετικά)
  • 200 φέτα σε τρίμα
  • λιγη φρυγανιά
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτέλεση

    Πρώτα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι.

    Κόβουμε τις πατάτες με ένα μαχαίρι σε μέγεθος μπουκιάς και τις βάζουμε σε ένα τηγάνι με λάδι σε μέτρια φωτιά να μαλακώσουν για περίπου 10 λεπτά.

    Όχι όμως να τηγανιστούν και να κάνουν κρούστα, απλά να μελώσουν.

    Προσθέτουμε το κρεμμύδι σε λεπτές φέτες και αφήνουμε για 5 λεπτά να μαραθεί.

    Ρίχνουμε τα μανιτάρια σε φέτες και την πιπεριά.

    Αφήνουμε σε δυνατή φωτιά έτσι ώστε να πιούν τα υγρά τους.

    Λαδώνουμε ένα μικρό ταψί.

    Πασπαλίζουμε με φρυγανιά και στα πλαϊνά από το ταψί. 

    Αδειάζουμε τα λαχανικά στο ταψί.

    Σε ένα μπολ, χτυπάμε τα αυγά με το γάλα, το αλάτι και το πιπέρι.

    Προσθέτουμε το τυρί.

    Περιχύνουμε τα υλικά και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C στον αέρα στη μεσαία σχάρα μέχρι να φουσκώσει και να κάνει σώμα.

    Μην ψήνετε σε δυνατή φωτιά γιατί φουσκώνει άνισα.

    Απολαύστε χορταστική και υγιεινή ομελέτα φούρνου με λαχανικά για πρωινό πλούσιο σε πρωτεΐνη.

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται