Προετοιμασία
Για το ψήσιμο
Σε μέτριο αντικολλητικό τηγάνι και σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνουμε το βούτυρο με το λάδι να λιώσουν.
Ρίχνουμε τα χτυπημένα αυγά και αφήνουμε για περίπου 1 λεπτό σε μέτρια φωτιά να σταθεροποιηθεί από κάτω.
Ακουμπάμε την τορτίγια πάνω στα υγρά αυγά, τη βουτάμε στην υγρή επιφάνεια των αυγών κι από τις δύο πλευρές να αυγωθεί η πίτα και να ντυθεί ολόγυρα με αυγό.
Καλύπτουμε δηλαδή τα μισοψημένα αυγά με την τορτίγια.
Ψήνουμε για 30 δευτερόλεπτα και όλο μαζί το αναποδογυρίζουμε στο τηγάνι να ψηθεί και η άλλη πλευρά.
Πασπαλίζουμε τα τυριά στην επιφάνεια, βάζουμε το σπανάκι, το ζαμπόν, τις φέτες ντομάτας και τις φέτες αβοκάντο.
Ανασηκώνουμε με μία σπάτουλα και διπλώνουμε στα δυο, σαν μισοφέγγαρο.
Σερβίρουμε αμέσως την ομελέτα με σπανάκι.