Ομελέτα με σπανάκι
Η ομελέτα με σπανάκι είναι trend συνταγή στα social media, και γενικότερα οι συνταγές με σπανάκι και αυγά, καθώς έχει γίνει χαλασμός σε όλο τον κόσμο. Είναι παιχνιδιάρικη και γίνεται σε 5 λεπτά μόνο. Θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους.
Μπορείτε να προσθέσετε ζαμπόν ή αβοκάντο για έξτρα γεύση.
Την σερβίρω μέσα σε τορτίγια ζεστή.
Πλένουμε το σπανάκι, και το ψιλοκόβουμε, κόβουμε σε κομματάκια το αβοκάντο, το ζαμπόν και το μαϊντανό.
Βάζουμε σε ένα μπολ τα αυγά και τα χτυπάμε να ενωθούν με σύρμα.
Για το Ψήσιμο
Σε μέτριο αντικολλητικό τηγάνι και σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνουμε το βούτυρο με το λάδι να λιώσουν.
Ρίχνουμε τα χτυπημένα αυγά και αφήνουμε για περίπου 1 λεπτό σε μέτρια φωτιά να σταθεροποιηθεί από κάτω.
Ακουμπάμε την πίτα πάνω στα υγρά αυγά, τη βουτάμε στην υγρή επιφάνεια των αυγών κι από τις δύο πλευρές να αυγωθεί η πίτα και να ντυθεί ολόγυρα με αυγό.
Καλύπτουμε δηλαδή τα μισοψημένα αυγά με την τορτίγια.
Ψήνουμε για 30 δευτερόλεπτα και όλο μαζί το αναποδογυρίζουμε στο τηγάνι να ψηθεί και η άλλη πλευρά.
Πασπαλίζουμε τα τυριά στην επιφάνεια, βάζουμε το σπανάκι, το ζαμπόν, τις φέτες ντομάτας και τις φέτες αβοκάντο.
Ανασηκώνουμε με μία σπάτουλα και διπλώνουμε στα δυο, σαν μισοφέγγαρο.
Σερβίρουμε αμέσως την ομελέτα με σπανάκι.
Τα αυγά με σπανάκι θα τα λατρέψετε καθώς και όλες τις συνταγές.