Η ομελέτα με σπανάκι γίνεται σε 5 λεπτά. Θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους. Βάλτε την μέσα σε τορτίγια και θα δείτε ότι μπορεί να σταθεί σαν κανονικό...

Η ομελέτα με σπανάκι γίνεται σε 5 λεπτά. Θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους. Βάλτε την μέσα σε τορτίγια και θα δείτε ότι μπορεί να σταθεί σαν κανονικό γεύμα.

  • προετοιμασία 5 λεπτά
  • μαγείρεμα 5 λεπτά
75

Για την ομελέτα με σπανάκι

  • 5 μεγάλα αυγά
  • 1 κ.γ. βούτυρο
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 πίτα τορτίγια
  • 1 φλ. τριμμένα ανάμεικτα τυριά
  • 2 φέτες ζαμπόν ψιλοκομμένες
  • 1 αβοκάντο
  • ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 1/2 σκελ. φύλλα σπανάκι
  • φέτες ντομάτας
  • Για το σερβίρισμα
  • τυρί κρέμα ή τριμμένο τυρί που λιώνει
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Ομελέτα με σπανάκι

    Η ομελέτα με σπανάκι είναι trend συνταγή στα social media, και γενικότερα οι συνταγές με σπανάκι και αυγά, καθώς έχει γίνει χαλασμός σε όλο τον κόσμο. Είναι παιχνιδιάρικη και γίνεται σε 5 λεπτά μόνο. Θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους.

    Μπορείτε να προσθέσετε ζαμπόν ή αβοκάντο για έξτρα γεύση.

    Την σερβίρω μέσα σε τορτίγια ζεστή.

    Πλένουμε το σπανάκι, και το ψιλοκόβουμε, κόβουμε σε κομματάκια το αβοκάντο, το ζαμπόν και το μαϊντανό.

    Βάζουμε σε ένα μπολ τα αυγά και τα χτυπάμε να ενωθούν με σύρμα.

    Για το Ψήσιμο

    Σε μέτριο αντικολλητικό τηγάνι και σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνουμε το βούτυρο με το λάδι να λιώσουν.

    Ρίχνουμε τα χτυπημένα αυγά και αφήνουμε για περίπου 1 λεπτό σε μέτρια φωτιά να σταθεροποιηθεί από κάτω.

    Ακουμπάμε την πίτα πάνω στα υγρά αυγά, τη βουτάμε στην υγρή επιφάνεια των αυγών κι από τις δύο πλευρές να αυγωθεί η πίτα και να ντυθεί ολόγυρα με αυγό.

    Καλύπτουμε δηλαδή τα μισοψημένα αυγά με την τορτίγια.

    Ψήνουμε για 30 δευτερόλεπτα και όλο μαζί το αναποδογυρίζουμε στο τηγάνι να ψηθεί και η άλλη πλευρά.

    Πασπαλίζουμε τα τυριά στην επιφάνεια, βάζουμε το σπανάκι, το ζαμπόν, τις φέτες ντομάτας και τις φέτες αβοκάντο.

    Ανασηκώνουμε με μία σπάτουλα και διπλώνουμε στα δυο, σαν μισοφέγγαρο.

    Σερβίρουμε αμέσως την ομελέτα με σπανάκι.

    Τα αυγά με σπανάκι θα τα λατρέψετε καθώς και όλες τις συνταγές.

    Αν σας άρεσε η ομελέτα με σπανάκι της Αργυρώς, δείτε ακόμη

    ομελέτα με μανιτάρια
    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται