• προετοιμασία 5 λεπτά
  • μαγείρεμα 5 λεπτά
186

Για την ομελέτα με σπανάκι

  • 5 μεγάλα αυγά
  • 1 κ.γ. βούτυρο
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 πίτα τορτίγια
  • 1 φλ. τριμμένα ανάμεικτα τυριά
  • 2 φέτες ζαμπόν ψιλοκομμένες
  • 1 αβοκάντο
  • ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 1/2 φλ. φύλλα σπανάκι
  • φέτες ντομάτας
  • Για το σερβίρισμα
  • τυρί κρέμα ή τριμμένο τυρί που λιώνει
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Προετοιμασία

    Πλένουμε το σπανάκι, και το ψιλοκόβουμε.

    Κόβουμε σε κομματάκια το αβοκάντο, το ζαμπόν και το μαϊντανό.

    Βάζουμε σε ένα μπολ τα αυγά και τα χτυπάμε να ενωθούν με σύρμα.

    Για το ψήσιμο

    Σε μέτριο αντικολλητικό τηγάνι και σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνουμε το βούτυρο με το λάδι να λιώσουν.

    Ρίχνουμε τα χτυπημένα αυγά και αφήνουμε για περίπου 1 λεπτό σε μέτρια φωτιά να σταθεροποιηθεί από κάτω.

    Ακουμπάμε την τορτίγια πάνω στα υγρά αυγά, τη βουτάμε στην υγρή επιφάνεια των αυγών και από τις δύο πλευρές και να ντυθεί ολόγυρα με αυγό.

    Καλύπτουμε δηλαδή τα μισοψημένα αυγά με την τορτίγια.

    Ψήνουμε για 30 δευτερόλεπτα και όλο μαζί το αναποδογυρίζουμε στο τηγάνι να ψηθεί και η άλλη πλευρά.

    Πασπαλίζουμε τα τυριά στην επιφάνεια, βάζουμε το σπανάκι, το ζαμπόν, τις φέτες ντομάτας και τις φέτες αβοκάντο.

    Ανασηκώνουμε με μία σπάτουλα και διπλώνουμε στα δυο, σαν μισοφέγγαρο.

    Βήμα 2

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται