• προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 10 λεπτά
62
  • 500 γραμ. μπροκολο
  • 2 κ.σ. αλεύρι
  • 4 αυγά
  • 4 κ.σ. κεφαλοτύρι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • αλάτι
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτελεση

     

    • Σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει ζεματίζουμε το μπρόκολο για 3 με 4 λεπτά.
    • Αφού κρυώσει το κόβουμε σε μικρές φούντες.
    • Αλευρώνουμε τις φουντίτσες του μπρόκολου και τις τηγανίζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι ελαφρά με ελαιόλαδο.
    • Προσέχουμε τα αυγά να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
    • Χτυπάμε τα αυγά με πιρούνι και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
    • Προσθέτουμε το τυρί.
    • Περιχύνουμε το μπρόκολο με τα αυγά και τηγανίζουμε  σε μέτρια φωτιά, για περίπου 4 λεπτά.
    • Την αναποδογυρίζουμε για να ψηθεί και από την άλλη πλευρά.
    • Είναι ελαφριά, χορταστική και πάρα πολύ νόστιμη.
    • Αξίζει να τη δοκιμάσετε και από την πρώτη κιόλας φορά θα ξετρελαθείτε!
    • Όσο πιο φρέσκα είναι τα αυγά, τόσο πιο νόστιμη θα γίνει!

     

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται