Υλικά
Εξοπλισμός
Τηγάνι
Υλικά
Εκτέλεση
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
- Αφαιρούμε τις σκληρές άκρες από τα σπαράγγια.
- Με το εργαλείο για ξεφλούδισμα ξεφλουδίζουμε τις ίνες στο μίσχο τους.
- Τα πλένουμε πολύ καλά.
- Τα στραγγίζουμε.
- Βράζουμε νερό σε μικρή κατσαρόλα.
- Ρίχνουμε το αλάτι.
- Βυθίζουμε τα σπαράγγια ολόκληρα αν είναι μικρά ή κομμένα σε κομμάτια αν είναι μεγάλα.
- Τα βράζουμε στη κατσαρόλα για 2-3 λεπτά να μισό μαλακώσουν και τα στραγγίζουμε.
- Ζεσταίνουμε ένα μέτριο τηγάνι και ρίχνουμε το ελαιόλαδο.
- Προσθέτουμε τα σπαράγγια και τα σοτάρουμε για 1-2 λεπτά.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΕΛΕΤΑ
- Χτυπάμε τα αυγά με σύρμα σε ένα μπολ.
- Προσθέτουμε λίγο αλάτι.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια θερμοκρασία και περιχύνουμε τα σπαράγγια με τα χτυπημένα αυγά.
- Με ένα κουτάλι την τραβάμε ώστε να ανακατεύεται η ψημένη βάση με την υγρή επιφάνεια της.
- Ψήνουμε για 3 λεπτά να σταθεροποιηθεί.
- Με προσοχή σκεπάζουμε με δίσκο ή πιάτο μεγαλύτερο από την διάμετρο του τηγανιού.
- Αναποδογυρίζουμε και ψήνουμε σε μέτρια φωτιά κι από την άλλη πλευρά για 2 λεπτά περίπου να σταθεροποιηθεί.
- Την τελειώνουμε στο γκριλ, τοποθετώντας τη κάτω από το γκριλ για 3 λεπτά να φουσκώσει και να ροδίσει.
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
- Τρίβουμε μπόλικο φρέσκο πιπέρι και την σερβίρουμε ζεστή.
- Αν θέλετε μπορείτε να σερβίρετε με λίγο φρέσκο τυρί ή φλούδες τυρί της αρεσκείας σας (όσο είναι ακόμα ζεστή, για να λιώσει στη επιφάνεια της).