Εκτέλεση
Για τη νησιώτικη ομελέτα με τυρί, βάζουμε πρώτα το τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο.
Κόβουμε τη μανούρα σε λεπτές φέτες. Χτυπάμε τα αυγά σε ένα μπολ να αφρατέψουν καλά.
Όπως είναι καυτό το ελαιόλαδο, ρίχνουμε τα χτυπημένα αυγά και μπήγουμε μέσα τα κομμάτια του τυριού.
Όση ώρα ψήνεται στο τηγάνι η ομελέτα ανασηκώνουμε τις άκρες της με ένα πιρούνι ώστε να τρέχει το υγρό αυγό στο καυτό τηγάνι και να ψήνεται.
Όταν περάσουν περίπου 3-4′ και η ομελέτα από κάτω έχει ροδίσει, τη σκεπάζουμε με μεγάλο πιάτο ή καπάκι και την αναποδογυρίζουμε.
Την ξαναβάζουμε στο καυτό τηγάνι ώστε να ψηθεί για λίγα λεπτά και από την άλλη πλευρά και να φουσκώσει καλά.
Σερβίρουμε την μανουρομελέτα Νάξου ζεστή όσο ακόμα τα τυριά τρέχουν, κόβοντας την. Σαλάτα εποχής και λίγο ψωμί είναι απαραίτητα στο σερβίρισμά της.
Θέλετε περισσότερες παραδοσιακές συνταγές των Κυκλάδων; Θα τις βρείτε όλες εδώ.