Οσομπούκο, μία αυθεντική ιταλική συνταγή ιδανική. Μπορείτε να το μαγειρέψετε στην κατσαρόλα ή στη γάστρα ενώ το ξύσμα λεμονιού μέσα στο φαγητό δίνει την...

Οσομπούκο, μία αυθεντική ιταλική συνταγή ιδανική. Μπορείτε να το μαγειρέψετε στην κατσαρόλα ή στη γάστρα ενώ το ξύσμα λεμονιού μέσα στο φαγητό δίνει την αίσθηση του λεμονάτου.

  • προετοιμασία 20 λεπτά
  • μαγείρεμα 2 ώρες
493
  • 6 κομμάτια περίπου 2 κιλά μοσχάρι (οσομπούκο)
  • 2 κ.σ. αλεύρι
  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 2 κλωνάρια σέλερι ψιλοκομμένο
  • 2 καρότα ψιλοκομμένα
  • 4 ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 1 κ.σ. πελτές ντομάτας
  • 1 φλ. λευκό ξηρό κρασί
  • 1 φλ. ζωμός κρέατος
  • 1 κλαδάκι θυμάρι
  • 1 λεμόνι (ξύσμα)
  • 3 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτέλεση

    Πασπαλίζουμε το κρέας με το αλεύρι και τινάζουμε να φύγει το περίσσιο.

    Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε πλασοτέ κατσαρόλα και ροδίζουμε λίγα λίγα τα κομμάτια κρέατος.

    Τα διατηρούμε σκεπασμένα σε πιατέλα.

    Στο ίδιο ελαιόλαδο σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το σκόρδο, τα καρότα, το σέλερι, να μαλακώσουν, για 4΄-5΄.

    Προσθέτουμε τις ντομάτες, τον πελτέ ντομάτας και τα μυρωδικά.

    Προσθέτουμε το κρασί και το ζωμό.

    Ξαναβάζουμε το κρέας στην κατσαρόλα, καθώς και τα υγρά του, από την πιατέλα.

    Φροντίζουμε το κρέας να γίνει μια στρώση.

    Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 1 ώρα και 30΄.

    Ξεσκεπάζουμε και συνεχίζουμε για 30΄ το βράσιμο.

    Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.

    Αφαιρούμε το κρέας από τη σάλτσα και το διατηρούμε ζεστό.

    Βράζουμε τη σάλτσα σε δυνατή φωτιά για λίγα λεπτά να γλασάρει, να πυκνώσει.

    Όταν εμφανιστούν χοντρές φουσκάλες είναι έτοιμη.

    Ανακατεύουμε σε μπολ το μαϊντανό, το ξύσμα λεμονιού και το σκόρδο.

    Σερβίρουμε το κρέας πάνω σε πουρέ πατάτας ή πολέντα, περιχύνουμε τη γλασαρισμένη σάλτσα και πασπαλίζουμε με το μίγμα μαϊντανό, ξύσμα λεμόνι, σκόρδο.

    Διαβάστε εδώ όλα τα μυστικά μου για τέλειο πουρέ πατάτες με βελούδινη υφή και απογειώστε το πιάτο σας!

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται