• προετοιμασία 20 λεπτά
  • μαγείρεμα 2 ώρες
399
  • 6 κομμάτια περίπου 2 κιλά μοσχάρι (οσομπούκο)
  • 2 κ.σ. αλεύρι
  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 2 κλωνάρια σέλερι ψιλοκομμένο
  • 2 καρότα ψιλοκομμένα
  • 4 ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 1 κ.σ. πελτές ντομάτας
  • 1 φλ. λευκό ξηρό κρασί
  • 1 φλ. ζωμός κρέατος
  • 1 κλαδάκι θυμάρι
  • 1 λεμόνι (ξύσμα)
  • 3 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Οσοµπούκο

    Οσομπούκο μιλανέζε

    Μία αυθεντική ιταλική συνταγή ιδανική για τις μέρες των γιορτών. Η Αργυρώ έχει όλα τα μυστικά για να φτιάξετε το πιο θεϊκό φαγητό για να σερβίρετε στο κυριακάτικο ή γιορτινό σας τραπέζι. Μπορείτε να το μαγειρέψετε στη γάστρα ή στη κατσαρόλα και να το συνοδεύσετε με κριθαράκι, πατάτες ή πουρέ πατάτας. Το ξύσμα λεμονιού κάνει το φαγητό πιο λεμονάτο και ακαταμάχητο. Το οσομπούκο μιλανέζε θα γίνει η αγαπημένη σας συνταγή για να σερβίρετε στους αγαπημένους σας και όλοι θα παραμιλούν. 

    Για το μοσχάρι οσομπούκο μιλανέζε,

    • Πασπαλίζουμε το κρέας με το αλεύρι και τινάζουμε να φύγει το περίσσιο.
    • Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε πλασοτέ κατσαρόλα και ροδίζουμε λίγα λίγα τα κομμάτια κρέατος.
    • Τα διατηρούμε σκεπασμένα σε πιατέλα.
    • Στο ίδιο ελαιόλαδο σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το σκόρδο, τα καρότα, το σέλερι, να μαλακώσουν, για 4΄-5΄.
    • Προσθέτουμε τις ντομάτες, τον πελτέ ντομάτας και τα μυρωδικά.
    • Προσθέτουμε το κρασί και το ζωμό.
    • Ξαναβάζουμε το κρέας στην κατσαρόλα, καθώς και τα υγρά του, από την πιατέλα.
    • Φροντίζουμε το κρέας να γίνει μια στρώση.
    • Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 1 ώρα και 30΄.
    • Ξεσκεπάζουμε και συνεχίζουμε για 30΄ το βράσιμο.
    • Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
    • Αφαιρούμε το κρέας από τη σάλτσα και το διατηρούμε ζεστό.
    • Βράζουμε τη σάλτσα σε δυνατή φωτιά για λίγα λεπτά να γλασάρει, να πυκνώσει.
    • Όταν εμφανιστούν χοντρές φουσκάλες είναι έτοιμη.
    • Ανακατεύουμε σε μπολ το μαϊντανό, το ξύσμα λεμονιού και το σκόρδο.
    • Σερβίρουμε το κρέας πάνω σε πουρέ πατάτας ή πολέντα, περιχύνουμε τη γλασαρισμένη σάλτσα και πασπαλίζουμε με το μίγμα μαϊντανό, ξύσμα λεμόνι, σκόρδο.

    Αυτή η μιλανέζε συνταγή θα σας ξετρελάνει. Από το χριστουγεννιάτικο ή πρωτοχρονιάτικο τραπέζι δεν λείπει!

    Διαβάστε εδώ όλα τα μυστικά μου για τέλειο πουρέ πατάτες με βελούδινη υφή και απογειώστε το πιάτο σας!

    Αν σας άρεσε αυτή η αυθεντική ιταλική συνταγή για οσομπούκο αλά μιλανέζε, δείτε και το θεϊκό οσομπούκο αλά ελληνικά από την Αργυρώ

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση

    Προτεινόμενος εξοπλισμός

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται