Πολέντα (Polenta)

Πολέντα (Polenta)

4
Προετοιμασία: 0:05' Μαγείρεμα: 0:25'
Εύκολη
Μερίδες: 4

Αυθεντική συνταγή πολέντα (polenta). Χοντρόκοκκο αλεύρι καλαμποκιού (μοιάζει η υφή του με το σιμιγδάλι) ή αλλιώς ο χυλός μιας άλλης γενιάς. Στη γειτονική Ιταλία αποτελεί ένα από τα πιο αγαπητά καθημερινά και οικονομικά πιάτα. Στην Ελλάδα χάθηκε η χρήση του μετά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο. Μέχρι τότε έθρεψε γενιές και γενιές, γιατί είναι μία εξαιρετικά θρεπτική τροφή.

Σας Προτείνουμε

Συνταγές που Αγαπήσατε

βελουτέ σούπα λαχανικών

Βελουτέ σούπα λαχανικών

Κουραμπιέδες από τη Νέα Καρβάλη

Κουραμπιέδες Νέας Καρβάλης

νησιώτικα αμυγδαλωτά αχλαδάκια του γαμου και της χαρας παραδοσιακη συνταγη αργυρω

Αμυγδαλωτά του γάμου και της χαράς

παραδοσιακή γαλατόπιτα με φύλλο κρούστας και σιμιγδάλι

Γαλατόπιτα παραδοσιακή

σεφταλιά συνταγη

Σεφταλιά

δίπλες ευκολη συνταγη γλυκο χριστουγεννιατικα γλυκα αργυρω

Δίπλες