Πολέντα (Polenta)

Πολέντα (Polenta)

4
Προετοιμασία: 0:05' Μαγείρεμα: 0:25'
Εύκολη
Μερίδες: 4

Αυθεντική συνταγή πολέντα (polenta). Χοντρόκοκκο αλεύρι καλαμποκιού (μοιάζει η υφή του με το σιμιγδάλι) ή αλλιώς ο χυλός μιας άλλης γενιάς. Στη γειτονική Ιταλία αποτελεί ένα από τα πιο αγαπητά καθημερινά και οικονομικά πιάτα. Στην Ελλάδα χάθηκε η χρήση του μετά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο. Μέχρι τότε έθρεψε γενιές και γενιές, γιατί είναι μία εξαιρετικά θρεπτική τροφή.

Σας Προτείνουμε

Συνταγές που Αγαπήσατε

Γαλοπούλα φιλέτο με γλυκόξινη μαρινάδα

άψητα αμυγδαλωτά Σίφνου νηστίσιμα κατσαρόλας συνταγη χωρίς ψήσιμο

Άψητα αμυγδαλωτά Σίφνου (νηστίσιμα)

ντιπ λιαστής ντομάτας της Αργυρώς

Ντιπ λιαστής ντομάτας σε λάδι της Αργυρώς

Ινδική σάλτσα Raita με σάλτσα παντζάρι

Ινδική σάλτσα Raita με παντζάρι

Bελουτέ φακής με καπνιστό σκουμπρί και κρεμμύδια

μπιφτέκια με λαχανικά και βρωμη συνταγη αργυρω

Μπιφτέκια με λαχανικά