Πολέντα (Polenta)

Πολέντα (Polenta)

4
Προετοιμασία: 0:05' Μαγείρεμα: 0:25'
Εύκολη
Μερίδες: 4

Χοντρόκοκο αλεύρι καλαμποκιού (μοιάζει η υφή του με το σιμιγδάλι) ή αλλιώς ο χυλός μιας άλλης γενιάς. Στη γειτονική Ιταλία αποτελεί ένα από τα πιο αγαπητά καθημερινά και οικονομικά πιάτα. Στην Ελλάδα χάθηκε η χρήση του μετά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο. Μέχρι τότε έθρεψε γενιές και γενιές, γιατί ειναι μία εξαιρετικά θρεπτική τροφή.

Σας Προτείνουμε

Συνταγές που Αγαπήσατε

γλυκό μπισκότο

Γλυκό μπισκότο με παγωτό

παγωτό με ανθότυρο και μέλι

Παγωτό με ανθότυρο, μέλι και φιστίκια Αιγίνης

ρεβύθια με ρύζι, κάρυ και ντομάτα vegan συνταγη αργυρω

Ρεβύθια με ρύζι παντρεμένα

γλυκά με βασιλόπιτα, μελομακάρονα και κουραμπιέδες που περίσσεψαν

Cake pops με βασιλόπιτα, κουραμπιέ, και μελομακάρονο

εύκολο τιραμισού σε ποτήρι ατομικο γλυκο

Εύκολο τιραµισού σε ποτήρι

Γαλοπούλα ογκρατέν

Γαλοπούλα ογκρατέν