Πολέντα (Polenta)

Πολέντα (Polenta)

4
Προετοιμασία: 0:05' Μαγείρεμα: 0:25'
Εύκολη
Μερίδες: 4

Αυθεντική συνταγή πολέντα (polenta). Χοντρόκοκκο αλεύρι καλαμποκιού (μοιάζει η υφή του με το σιμιγδάλι) ή αλλιώς ο χυλός μιας άλλης γενιάς. Στη γειτονική Ιταλία αποτελεί ένα από τα πιο αγαπητά καθημερινά και οικονομικά πιάτα. Στην Ελλάδα χάθηκε η χρήση του μετά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο. Μέχρι τότε έθρεψε γενιές και γενιές, γιατί είναι μία εξαιρετικά θρεπτική τροφή.

Σας Προτείνουμε

Συνταγές που Αγαπήσατε

Cheeseburger της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου

Cheeseburger

καρυδόπιτα χωρίς σιρόπι

Καρυδόπιτα χωρίς σιρόπι

Τζαλέτια (τηγανίτες) Κέρκυρας

νηστίσιμη μπεσαμέλ της Αργυρώς

Νηστίσιμη μπεσαμέλ χωρίς αυγά και γάλα (Vegan)

Ραβανί παραδοσιακό Νάξου συγκλονιστικό

Ραβανί παραδοσιακό Νάξου

κεμπάπ με αρνίσιο κιμά της Αργυρώς

Συγκλονιστικά αρνίσια κεμπάμπ της Αργυρώς