Πολέντα (Polenta)

Πολέντα (Polenta)

Προετοιμασία: 0:05' Μαγείρεμα: 0:25'
Εύκολη
Μερίδες: 4

Χοντρόκοκο αλεύρι καλαμποκιού (μοιάζει η υφή του με το σιμιγδάλι) ή αλλιώς ο χυλός μιας άλλης γενιάς. Στη γειτονική Ιταλία αποτελεί ένα από τα πιο αγαπητά καθημερινά και οικονομικά πιάτα. Στην Ελλάδα χάθηκε η χρήση του μετά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο. Μέχρι τότε έθρεψε γενιές και γενιές, γιατί ειναι μία εξαιρετικά θρεπτική τροφή.

Σας Προτείνουμε

Συνταγές που Αγαπήσατε

εύκολη μηλόπιτα

Εύκολη μηλόπιτα αφράτη

vegan κέικ σοκολάτας συνταγη αργυρω

Vegan κέικ σοκολάτας

πολίτικη βασιλόπιτα

Μικρασιάτικη βασιλόπιτα

κεικ red velvet cake recipe τουρτα συνταγη

Red velvet cake

cupcakes γεμιστά με παγωτό

Cupcakes παγωτού

κέικ λεμόνι με ινδοκάρυδο

Κέικ λεμόνι – καρύδα με γλάσο λεμονιού