Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΓΩΤΟ ΒΑΝΙΛΙΑ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΑΜΕΛΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
Εξοπλισμός
Κατσαρόλα
Μίξερ χειρός
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΓΩΤΟ ΒΑΝΙΛΙΑ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΑΜΕΛΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
Εκτέλεση
ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΓΩΤΟ ΒΑΝΙΛΙΑ
- Ξεκινάμε το σπιτικό παγωτό βανίλια, χτυπώντας με μίξερ χειρός τη ζάχαρη και τους κρόκους, μέχρι να κρεμώσει το μείγμα.
 - Σε μικρή κατσαρόλα βάζουμε γάλα και κρέμα γάλακτος.
 - Σχίζουμε στη μέση τη βανίλια και με τη λάμα του μαχαιριού αφαιρούμε τους σπόρους.
 - Ρίχνουμε στην κατσαρόλα και τα σποράκια και τη φλούδα βανίλιας.
 - Φέρνουμε το μείγμα σχεδόν σε σημείο βρασμού.
 - Αποσύρουμε από τη φωτιά.
 - Αφαιρούμε τη βανίλια (φλούδα).
 - Χτυπώντας με μίξερ χειρός, ρίχνουμε λίγο λίγο το υγρό μείγμα γάλακτος στους χτυπημένους κρόκους.
 - Ξαναβάζουμε την κρέμα στην κατσαρόλα.
 - Σιγοβράζουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας με σύρμα, μέχρι τα μείγμα ν’ αρχίσει να πήζει ελαφρά και ν’ αφήνει στρώμα στη ράχη της κουτάλας.
 - Μην αφήσετε το μείγμα να πάρει βράση γιατί θα κόψει ο κρόκος.
 - Αδειάζουμε την κρέμα σε μπολ.
 - Την αφήνουμε να κρυώσει καλά στο ψυγείο.
 - Τότε χτυπάμε την κρέμα με μίξερ χειρός ν’ αφρατέψει καλά.
 - Ντύνουμε μακρόστενη μικρή φόρμα του κέικ με μεμβράνη.
 - Αδειάζουμε την κρέμα.
 - Καλύπτουμε τη φόρμα και παγώνουμε στην κατάψυξη να σφίξει το παγωτό.
 
ΓΙΑ ΤΗ ΚΑΡΑΜΕΛΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
- Σε κατσαρολάκι με χοντρή βάση, ενώνουμε τη ζάχαρη με το νερό ανακατεύοντας σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.
 - Βράζουμε το σιρόπι χωρίς ν’ ανακατεύουμε για 10΄, μέχρι να πάρει βαθύ χρυσό χρώμα.
 - Αδειάζουμε σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα (20×30 εκ.) την καραμέλα.
 - Περιμένουμε 4΄-5΄.
 - Πασπαλίζουμε τη ζεστή καραμέλα με τα τρίμματα σοκολάτας.
 - Με τη ράχη του μαχαιριού, αλείφουμε τη σοκολάτα πάνω στην καραμέλα να την καλύψουμε.
 - Πασπαλίζουμε τέλος τ’ αμύγδαλα φιλέ και το παγώνουμε να σφίξει.
 - Ξεφορμάρουμε το παγωτό, κόβουμε σε φέτες και γαρνίρουμε με κομμάτια καραμέλας.
 









