Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΓΩΤΟ BANOFFEE
Εξοπλισμός
Μίξερ χειρός
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΓΩΤΟ BANOFFEE
Video
Εκτέλεση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Χρησιμοποιούμε ώριμες μπανάνες, τις πολτοποιούμε στο μπλέντερ με τον χυμό λεμονιού και το ζαχαρούχο..
- Προσθέτουμε την κρέμα και ανακατεύουμε. Χτυπάμε 1 λεπτό στο μπλέντερ.
- Βάζουμε σε ένα μπολ το παγωτό και το αφήνουμε στην κατάψυξη μέχρι να αρχίσει να σταθεροποιείται ελαφρά, ανάλογα πόσο δυνατή είναι η κατάψυξη σας από 1-2 ώρες.
- Μόλις σταθεροποιηθεί ελαφρά η επιφάνεια του παγωτού και όσο ακόμα είναι μαλακό, το χτυπάμε με μίξερ χειρός να αφρατέψει για 2′.
- Προσθέτουμε την ψιλοκομμένη σοκολάτα καραμέλας. Ανακατεύουμε απαλά και παγώνουμε το παγωτό στην κατάψυξη μέχρι να σφίξει.
- Σερβίρουμε το παγωτό banoffee σε χωνάκια παγωτού ή σε μπολ και προσθέτουμε καρούλια σοκολάτας και προαιρετικά λίγο τριμμένο μπισκότο.
ΠΑΓΩΤΟ ΜΕ ΠΑΓΩΤΟΜΗΧΑΝΗ
- Για το παγωτό banoffee με παγωτομηχανή, αφού φτιάξουμε τη βάση του παγωτού τη βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει καλά για μερικές ώρες.
- Με μια σπάτουλα ανακατεύουμε την κρέμα παγωτού και τη βάζουμε στην παγωτομηχανή.
- Ακολουθούμε τις οδηγίες παγώματος. Όταν αρχίσει να πήζει το παγωτό, προσθέτουμε τα κομμάτια σοκολάτας με καραμέλα.
- Βάζουμε σε μπολ και παγώνουμε στην κατάψυξη.
- Σερβίρουμε με καρούλια σοκολάτας.
Διαβάστε αναλυτικά όλα τα μυστικά για το σπιτικό παγωτό χωρίς παγωτομηχανή εδώ:
ΜΑΓΕΙΡΕΨΕ ΚΑΙ