Εκτέλεση
Για το παγωτό banoffee χωρίς παγωτομηχανή, η συνταγή είναι εύκολη.
Χρησιμοποιούμε ώριμες μπανάνες, τις πολτοποιούμε στο μπλέντερ με τον χυμό λεμονιού και το ζαχαρούχο.
Προσθέτουμε την κρέμα και ανακατεύουμε. Χτυπάμε 1 λεπτό στο μπλέντερ.
Βάζουμε σε ένα μπολ το παγωτό banoffee και το αφήνουμε στην κατάψυξη μέχρι να αρχίσει να σταθεροποιείται ελαφρά, ανάλογα πόσο δυνατή είναι η κατάψυξη σας από 1-2 ώρες.
Μόλις σταθεροποιηθεί ελαφρά η επιφάνεια του παγωτού και όσο ακόμα είναι μαλακό, το χτυπάμε με μίξερ χειρός να αφρατέψει για 2′.
Προσθέτουμε την ψιλοκομμένη σοκολάτα καραμέλας. Ανακατεύουμε απαλά και παγώνουμε το παγωτό στην κατάψυξη μέχρι να σφίξει.
Σερβίρουμε το παγωτό banoffee σε χωνάκια παγωτού ή σε μπολ και προσθέτουμε καρούλια σοκολάτας και προαιρετικά λίγο τριμμένο μπισκότο.
Παγωτό banoffee με παγωτομηχανή
Αφού φτιάξουμε τη βάση του παγωτού τη βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει καλά για μερικές ώρες.
Με μια σπάτουλα ανακατεύουμε την κρέμα παγωτού banoffee και τη βάζουμε στην παγωτομηχανή. Ακολουθούμε τις οδηγίες παγώματος. Όταν αρχίσει να πήζει το παγωτό, προσθέτουμε τα κομμάτια σοκολάτας με καραμέλα.
Βάζουμε σε μπολ και παγώνουμε στην κατάψυξη.
Σερβίρουμε με καρούλια σοκολάτας.
Διαβάστε και όλα τα μυστικά μου για να φτιάχνετε πάντα τα ωραιότερα σπιτικά παγωτά για τους αγαπημένους σας!