Αν αγαπάς το γλυκό banoffee και τον συνδυασμό μπανάνας σοκολάτας και καραμέλας, με αυτό το παγωτό θα τρελαθείς. Βάλε το παγωτό σε χωνάκια και τρέλανε τους...

Αν αγαπάς το γλυκό banoffee και τον συνδυασμό μπανάνας σοκολάτας και καραμέλας, με αυτό το παγωτό θα τρελαθείς. Βάλε το παγωτό σε χωνάκια και τρέλανε τους όλους!

  • προετοιμασία 5 λεπτά
  • μαγείρεμα 5 λεπτά
Βαθμολογήστε

Για το παγωτό banoffee

  • 4 μεγάλες ώριμες μπανάνες
  • 1 κ.σ. χυμό από λεμόνι
  • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα (400 γραμ.)
  • 350 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 2 μπάρες σοκολάτα με γέμιση καραμέλα (ψιλοκομμένες)
  • Kαρούλια σοκολάτας για το σερβίρισμα

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Ώριμες μπανάνες

    Αν δεν χρησιμοποιήσουμε παγωτομηχανή παγώνουμε και αφρατεύουμε το παγωτό αρκετές φορές.

    Παγωτό χωρίς παγωτομηχανή

    Για το παγωτό banoffee χωρίς παγωτομηχανή, η συνταγή είναι εύκολη. Χρησιμοποιούμε ώριμες μπανάνες, τις πολτοποιούμε στο μπλέντερ με τον χυμό λεμονιού και το ζαχαρούχο για το παγωτό banoffee.

    Προσθέτουμε την κρέμα και ανακατεύουμε. Χτυπάμε 1 λεπτό στο μπλέντερ.

    Βάζουμε σε ένα μπολ το παγωτό και το αφήνουμε στην κατάψυξη μέχρι να αρχίσει να σταθεροποιείται ελαφρά, ανάλογα πόσο δυνατή είναι η κατάψυξη σας από 1-2 ώρες.

    Μόλις σταθεροποιηθεί ελαφρά η επιφάνεια του παγωτού και όσο ακόμα είναι μαλακό, το χτυπάμε με μίξερ χειρός να αφρατέψει για 2′.

    Προσθέτουμε την ψιλοκομμένη σοκολάτα καραμέλας. Ανακατεύουμε απαλά και παγώνουμε το παγωτό στην κατάψυξη μέχρι να σφίξει.

    Σερβίρουμε το παγωτό banoffee σε χωνάκια παγωτού ή σε μπολ και προσθέτουμε καρούλια σοκολάτας και προαιρετικά λίγο τριμμένο μπισκότο.

    Διαφήμιση

    Παγωτό με παγωτομηχανή

    Για το παγωτό banoffee με παγωτομηχανή, αφού φτιάξουμε τη βάση του παγωτού τη βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει καλά για μερικές ώρες.

    Με μια σπάτουλα ανακατεύουμε την κρέμα παγωτού και τη βάζουμε στην παγωτομηχανή.

    Ακολουθούμε τις οδηγίες παγώματος. Όταν αρχίσει να πήζει το παγωτό, προσθέτουμε τα κομμάτια σοκολάτας με καραμέλα.

    Βάζουμε σε μπολ και παγώνουμε στην κατάψυξη.

    Σερβίρουμε με καρούλια σοκολάτας.

    Διαβάστε αναλυτικά όλα τα μυστικά για το σπιτικό παγωτό χωρίς παγωτομηχανή εδώ:

    Τα μυστικά

    Βίντεο

    Ποιο γλυκό θα συνοδεύατε με παγωτό;

    Οδηγός Μαγειρικής

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται

    Καλώς ήλθατε στο νέο Argiro.gr

    Εγκατάσταση
    ×