• προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 15 λεπτά
12

Για το παγωτό φιστίκι Αιγίνης

  • 500 ml γάλα
  • 500 ml κρέμα γάλακτος
  • 1 μπαστουνάκι βανίλια
  • 250 γρ. ζάχαρη
  • 10 κρόκοι
  • 1/2 κ.γ. εκχύλισμα πικραμύγδαλου
  • 250 φιστίκια Αιγίνης ωμά (ψίχα)
  • Λίγες σταγόνες πράσινο χρώμα ζαχαροπλαστικής (προαιρετικά)
  • Για το σερβίρισμα
  • Λιωμένη σοκολάτα (σε θερμοκρασία δωματίου)
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Για το παγωτό φιστίκι

    Σε κατσαρόλα με χοντρή βάση βάζουμε το γάλα, την κρέμα, τη μισή ζάχαρη.

    Χαράζουμε τη βανίλια και την προσθέτουμε.

    Αφήνουμε το μείγμα να ζεσταθεί.

    Σε μπολ βάζουμε τους κρόκους με την υπόλοιπη ζάχαρη.

    Τα χτυπάμε με μίξερ χειρός έως ότου λιώσει η ζάχαρη, για περίπου 2΄.

    Λίγο λίγο ρίχνουμε το ζεστό μείγμα στους κρόκους (πάντα ανακατεύοντας με σύρμα).

    Ξαναρίχνουμε το μείγμα αυγών στην κατσαρόλα και σε χαμηλή φωτιά σιγοβράζουμε έως ότου πυκνώσει το μείγμα και αφήνει στρώση στη ράχη της κουτάλας.

    Τότε προσθέτουμε το άρωμα πικραμύγδαλου και αν θέλουμε λίγο χρώμα πράσινο ζαχαροπλαστικής.

    Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει και το ρίχνουμε στην παγωτομηχανή.

    Στο τελευταίο χτύπημα, αφού έχει παγώσει το παγωτό, προσθέτουμε τα φιστίκια Αιγίνης.

    Σερβίρουμε το παγωτό φιστίκι σε μπολ παγωτού και περιχύνουμε με λιωμένη σοκολάτα.

    Μπορούμε να λιώσουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί ή στα μικροκύματα σε χαμηλή θερμοκρασία.

    Δείτε εδώ και φτιάξτε τα ωραιότερα παγωτά για τους αγαπημένους σας.

    Διαβάστε αναλυτικά όλα τα μυστικά για το σπιτικό παγωτό χωρίς παγωτομηχανή εδώ:

    Ποια γεύση παγωτού απολαμβάνετε περισσότερο το καλοκαίρι;

    Οδηγός Μαγειρικής

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται